изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:56 EET
МЗ защитава министъра си от премиера за визитата в САЩ    
НовиниСлед като премиерът Бойко Борисов заяви, че е разпоредил агенти на ДАНС да започнат проверка по случая с пътуването на д-р Нанев и шефа на парламентарната здравна комисия д-р Лъчезар Иванов до Америка, от Министерството на здравеопазването (МЗ) изпратиха депеша до медиите.

Няма конфликт на интереси при визитата на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев в САЩ, която беше в края на ноември миналата година, пише в нея.

Визитата била по покана на Евроатлантическия фонд (ЕАФ) и Федерацията Американски граждани от български произход (АГБП). Поканата била отправена чрез българския посланик в САЩ – Лъчезар Петков и е съгласувана с държавния департамент на САЩ и българското МВнР. Освен това д-р Божидар Нанев бил командирован в страната на неограничените възможности от Министерски съвет със заповед № KM-241/l.l1.2009 г. Транспортните разходи по посещението са били поети от двете неправителствени организации – ЕАФ и АГБП. Нито една фирма от български или чужд произход, включително и „Остеоцентър” не е участвала в поемането на разноските по тази визита, твърдят от МЗ.

Това, което не се казва в съобщението от министерството е, че Евроатлантическият фонд е американска организация, учредена от Румен Александров Хичев с цел организиране на транспорт, хотел и лечение на български граждани в САЩ срещу заплащане. Федерацията на американски граждани от български произход е създадена едва през миналата година от същия Румен Хичев, който е нейн председател.

Притеснителното в случая е, че варненският бизнесмен Румен Хичев е и вицепрезидент на прочулата се у нас с афера за незаконен износ на кости и тъкани от мъртъвци американска частна компания “Остеотех”, а тъканна банка “Остеоцентър България” е еднолично акционерно дружество, 100% собственост на “Остеотех” САЩ. Въпросната банка притежава изключителни права за износ в чужбина на тъкани, кости, сухожилия и други биопродукти, взети от починали българи.

Маргарита Благоева, БЛИЦ
 


Сходни връзки

МЗ защитава министъра си от премиера за визитата в САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди