изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:20 EEST
Мургина отива на съд    
Ред и сигурност
До края на седмицата ще приключи предявяването на материалите срещу бившия изпълнителен директор на Националната агенция по приходите (НАП) Мария Мургина.


Разследването срещу нея вече приключи и се очаква до седмица то да бъде внесено с обвинителен акт в съда.

Срещу Мургина има четири обвинения
, съобщи БТА. Сред тях са обвинения за попълнена данъчна декларация с невярно съдържание и за принуда. Обвинителите смятат, че тя е оказвала натиск над служител на данъчната администрация, който бил принуден да напусне.
Мургина е обвинена и за престъпления, които е вършела, докато била на ръководния пост. Според прокуратурата, тя е наредила на подчинените си фирмите на неин близък да бъдат третирани по по-особен начин, както и за да бъдат прихванати данъци неправомерно. Прокуратурата е разпитала над 40 свидетели, сред тях има данъчни служители.
Производството срещу Мургина започна преди близо година.

Неизготвена все още експертиза пък бави разследването срещу бившия премиер Сергей Станишев, съобщават още източници от прокуратурата. Експертизата беше назначена преди близо два месеца и трябва да установи дали няколко документа представляват класифицирана информация.

На 3 ноември 2009 г. главният прокурор Борис Велчев поиска депутатския имунитет на Станишев, за да бъде разследван за това, че е загубил документи и материали, съдържащи информация, представляваща държавна тайна. Тогава от прокуратурата официално съобщиха и че Станишев ще бъде разследван за това, че по непредпазливост е станал причина да бъде разкрита информация, представляваща държавна тайна, съдържаща се в справка относно "действията на лица и кръгове, указващи деструктивно влияние върху функционирането на министерства и структури на държавната администрация".  dir.bg

ВСИЧКО ЗА МУРГИНА

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД ВЪЗСТАНОВЯВА УВОЛНЕНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ПЕТЯ БАНКОВА

СБОГОМ, ГОСПОЖО ПЕТЯ БАНКОВА!!!

 


Сходни връзки

Мургина отива на съд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди