изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:53 EEST
Алена: В края на 2012 г. ще започне духовната трансформация на Човека    
Интервюта

Не бива да разчитаме на чудо и да си казваме, че можем да мързелуваме, защото сме в криза, предупреждава астроложката на bTV



 

Алена, светът изживява още финансовата криза. Звездите дадоха ли някакъв знак за това бедствие или то си беше инициирано от нас, хората, и небето няма вина за него?
Има звездни заложби, които дават информация за началото на глобални и локални финансови кризи и тяхната цикличност, но причината не е само в тях. Няма защо да виним звездите заради невъзможността на хора по планетата Земя, които не успяват да овладеят алчността си.

Финансовите кризи със своята неизбежна цикличност водят до немалко страдание за милиони хора, но в същото време имат своето пречистващо действие и стимулират възраждащото се за нов скок напред земно човечество. Ще отговоря от астрологична гледна точка и ще направя един интересен паралел с Голямата депресия в САЩ.

През октомври 1929 година е началото на Великата депресия, започнала в Америка. Борбата е била между хората, обсебени от желание да творят и градят сами стабилността си, и лентяите, очакващи всичко да им се поднесе без усилия от тяхна страна. Съвпадът на Хирон със Северния Лунен възел говори за кармични отношения, които ще се проявяват циклично през следващите десетилетия под една или друга форма и ще повлияват световната икономика.

Хирон с неговите аспекти е целял да попречи на силно изявеното чувство за собственост и да стимулира по-ярък полет на фантазията и стремеж към духовното познание. Позволявал е да се изявят хора, заемащи високи постове в банковата и финансовата сфера, за да надмогнат депресията, но за съжаление всички те не са смогнали да преодолеят желанието си непрекъснато да търсят вината за своите проблеми в околните и да ги притесняват с постоянните си претенции.

В годините 1932-1933 влиянието на Хирон продължава, но той вече не е в съвпад със Северния Лунен възел и започва да гради чиста карма, подпомагаща постепенното излизане от кризата. Разчупването е започнало през 1933 година.

През 2008 година, въпреки че Хирон е във Водолей и дарява възможности за пълноценен живот и хармония заради аспектите си и главно заради съвпада си с Нептун, е причина за хаоса в живота на планетата Земя, за който вече писах в хороскопа, свързан с финансовата криза за 2009 година. Погрешните прояви на съпричастие и разбиране към хора и държави, които не ценят чуждия труд и чуждите постижения, са причина да се стигне до невъзможност на тези подпомагани, но не съумели да се възползват от помощта държави да са потърпевши от финансовата криза.

За съжаление както и през 1929 година Хирон е в съвпад със Северния Лунен възел, тоест, от една страна, имаме кармична разплата, а от друга - отново проява на алчност и неправилна икономическа политика на управници, породили поредната световна финансова криза.

Вижда ли се вече светлина в тунела?
През есента на 2009 година и до 2011 година Хирон е все още в съвпад с Нептун и хаосът може да продължи, но не е в съвпад със Северния Лунен възел. Някъде преди година бях изчислила, че първият шанс постепенно да започнем да се стабилизираме ще бъде през есента на 2009 г. Факт е, че държави като Германия, Франция, Италия, САЩ вече преодоляха застоя и отново бележат възход.

За България ситуацията винаги е различна. Не бива да разчитаме на чудо и да си казваме, че можем да мързелуваме, защото сме в криза и няма как да успяваме и да си гарантираме доходи. Така няма да си помогнем и ще затънем в нашата българска и в личната си криза, която може да продължи безкрайно.

Първия радостен полъх на възход и спокойствие ще усетим през 2012 година. Планетите обаче отново ни отправят предупреждения, защото Хирон е вече в Риби и материалното начало в хората у нас и по света ще е силно изразено. Длъжни са да внимават всички, заемащи ръководни постове, и тези, които са начело на своята държава, ако се родени във водни и земни знаци, защото може да съсипят крехката стабилност с неправилните си действия.

Много хора у нас се интересуват от китайския хороскоп, но дали той е приложим и за българите или важи само за китайци?
Китайският хороскоп за мнозина е любопитно четиво, за други - интересна наука, за трети – важна и неотменна част от живота. Той е създаден преди 5000 година, като разликата между него и традиционния астрологичен хороскоп е, че вместо зодиакалните знаци, отговарящи на управляващите ги съзвездия, източният хороскоп се състои от 12 знака с имена на животни, които описват характера на родените под тяхно влияние. Този хороскоп, въпреки че се нарича източен, може да бъде изготвен за всеки човек, роден на планетата Земя, защото не опаковката е важна, а съдържанието.

Има ли паралели и съвпадения между хороскопите, изготвяни в Европа, и азиатския?
Съвпадения винаги има. При традиционната астрология се използват както зодиакалните знаци, така и елементите - огън, земя, въздух и вода. При източния хороскоп се използват елементите вода, метал, огън, дърво и земя. Те се намират под управлението на Меркурий, Венера, Марс, Юпитер и Сатурн. Тези планети управляват и знаци от традиционната астрология. Ето защо, когато се изготвя хороскоп на даден човек, който има живот, изпълнен с необясними събития, е добре астрологът, на когото се е доверил, ако има знания в областта на източната астрология, да направи тълкуванията си и чрез нея, за да бъде внесена яснота за случващото се и за пътя, по който живота на този човек може да се промени.

Получават се впечатляващи комбинации, но изготвянето на такъв хороскоп не е лесно и изисква умения да се борави правилно с термините и да се свързват вярно двата вида знание. От моите наблюдения тази задача не е по силите на преобладаващата част от българските астролози, най-малкото защото не са били обучавани на място в Китай, Япония, Индия или някоя друга от азиатските държави, за които източният хороскоп е традиция.

Каква ще бъде българската съдба в Годината на Жълтия метален тигър?
Жълтият метален тигър ще ни подтиква винаги да сме в нечия опозиция и да защитаваме нашата правда, дори и да се разминава с тази на останалия свят. През годината на Тигъра имаме възможност да печелим добре, но ако сме активни, ако не забравим за риска при тегленото на кредити и не очакваме да получим всичко като дар от Съдбата. Във финансово отношение въпреки затихващата финансова криза през годината на Тигъра може да се окажем пред сериозни проблеми в банковата система по света, които няма как да не повлияват и нашата страна.

Първата половина на годината ще бъде за нас по-спокойна, с по-малко трудности, а през втората няма да ни липсват финансови проблеми, семейни разправии, породени от имуществени спорове, водещи до раздяла или до отчуждаване. Младите семейства, които имат по едно дете, ще се колебаят дали да създадат още едно заради страха от финансовата си нестабилност и невъзможност да се справят със семейния бюджет.

Металният тигър е привидно открит и дружелюбен по характер, но в неочакван момент показва ноктите и зъбите си и може да бъде жесток в амбициите и стремежите си. Такива ще бъдем и ние, особено родените в годината на Тигъра, през 2010 година, когато съгласно източния зодиак той властва над Съдбата ни. През годината на Тигъра правилото е да не бъдем нападателни в началото, за да не се окажем изпаднали в безпомощност в нейния край, без шанс да се изправим бързо и да продължим пътя си. От една страна, ще сме борци за справедливост, но не бива, подвластни на нечии подмолни действия, да се опълчваме срещу властта, поддавайки се на внушения, че и новите управляващи не са тези, които са нужни на България.

Кои зодии според нашия зодиак са най-уязвими тази година и над кои ще изгрее слънце?
Заедно с Юпитер, който властва заради вибрацията на годината, през определени периоди животът ни ще е повлияван от Меркурий и Венера. Ето защо всеки от нас в зависимост от звездните аспекти в рождената си и в годишната си звездна карта има и добри, и лоши характеристики. Ще подчертая две важни съвпадения:
Меркурий е на своя трон в Близнаци от 11.06 до 21.06, като Слънцето също е в Близнаци. Планетата е на своя трон в Дева от 27.07 - 3.10, като обхваща и цялостното присъствие на Слънцето в Дева в периода 23.08 - 23.09.2010 г.

Присъствието му в Близнаци ще повлиява хората, родени в знака и в другите три въздушни знака, а също и всички, които имат Луна или асцедент в Близнаци. Съветът ми към тях е да не се разпиляват в различни занимания, да бъдат по-целенасочени, за да не пропилеят годината, без да са постигнали главната си цел. Винаги да са в крак с новостите и да не пропускат възможността да се обогатяват с полезна информация.

По време на присъствието на планетата в Дева са силно повлияни родените в знака, но и в другите два земни знака, както и хората с асцедент или Луна в Дева. Съветът ми е да не разпореждат на околните как да живеят, защото ще си спечелят неприязнено отношение и врагове. Да не пропускат полезните запознанства и възможностите за увеличени проходи.

Венера е на своя трон в Телец през целия април 2010 г. и на своя трон във Везни от 08.08 до 29.09.2010 година. Присъствието й в Телец повлиява в посочения период родените в знака, както и родените в другите два земни знака, а също и хората, които имат Луна или асцедент в Телец. Всички, подвластни на аспекта, са устремени към себеизява, към общуване, към създаване на нова романтична връзка. Трудно ще прощават предателствата.

Присъствието на Венера във Везни повлиява в посочения период родените в знака, както и родените в другите два въздушни знака, а също и родените с Луна или асцедент във Везни. Ще развиват интелекта си и ще се изявяват в нова среда като хора, на които може да се разчита.
Юпитер ще активира агресията най-вече във въздушните и огнените знаци, особено през юни и юли, когато е в Овен.

Не е изключено заради засилената ни потребност да сме прями и да казваме без притеснение мнението си да си печелим неприятели, защото сме засегнали някого или сме станали неудобни с нашата откровеност.
Въпреки това влияние на планетата, която е войнолюбива и обичайно подтиква към агресия, няма да са малко и моментите, в които хора, воювали с години, ще си подадат ръка и ще осъзнаят ползите от добрия тон, хармоничните отношения, приятелството и мира. Естествено не е без значение и умението ни да поднасяме идеите и мнението си с умерен тон, без обидни квалификация за хората, с които разговаряме или с които са обвързани нашите събеседници.

Като човек с огромна информация от областта на различни науки, свързани с предсказанията, привърженик ли си на теорията за края на света през 2012 година.
По отношение на всички спекулации с календара на маите имам своето мнение, което отхвърля категорично понятията край на Света и Апокалипсис. Първо, че според тълкувателите на календара става дума за времеви цикъл, началото на който съответства на 13 август 3114 г. пр. Хр. Този голям цикъл на времето свършва на 23 декември 2012 г. Всеки голям цикъл е разделен на по-малки цикли. В този времеви цикъл никъде не става дума за край на света или на живота. Аз мисля, че един привидно труден за отговор въпрос сега, какъвто се оказва този за 2012 г., винаги има няколко прости отговора, с които бих се задоволила:

Календарът свършва на тази дата, защото каменните зъбни колела на следващите времеви цикли все още не са намерени. Възможно е да са били подготвени и даже каменоделците да са си свършили работата, но испанските конкистадори да са ги унищожили, тъй както са унищожавали всичко, което не е злато, сребро и скъпоценни камъни. Във връзка с тези апокалиптични прогнози на хора, опитващи се да блеснат с евтина популярност, се питам защо са се вторачили в датата 21.12.2012 г., а не се позоват на далеч по-интересната огледална дата 20.12.2012 г.

Самата 2012 година като вибрация е обвързана с глобална промяна, с изискването да предприемем тази промяна и в себе си, за да се приспособим и слеем със света около нас. Вибрация 5, до която се редуцира 2012 година, е подвластна на Меркурий, планетата на сътрудничеството, на общуването, на умението ни да се приспособяваме, на интелекта и себепознанието, но и на стремеж към обогатяване на познанията ни за света и Вселената. Ако търсим тълкуване, което да ни насочи към смислен извод за 2012 г., аз бих казала, че като заключение на казаното по-горе можем да приемем, че в края на 2012 г. можем да очакваме началото на прехода на духовната трансформация на Човека. Ето защо, ако говорим за духовна трансформация, белязана от края на съответния цикъл от календара на маите през 2012 г., трябва да говорим за общество, народ като цяло, а не поотделно за неговите членове, където, както казах, еднаквост няма и не може да има.

Тук обаче отново можем да зададем съвсем логичния въпрос - поради каква причина ние, жителите на Европа, населили и размножили се в двете Америки, трябва да приемем, че календарът е валиден и за нас, а не само за коренните жители на Мексико? Аз не бих се обзаложила, че когато този каменен календар е съставян, жреците астрономи или ако щете който и да е от противоположната част на земното кълбо, е предполагал, че от другата му страна има суша и също живеят хора. Или може би припознаването ни в този календар говори за някакво чувство за вина заради безвъзвратно унищожената култура на коренните американски народи.

В съвременния език по неизвестно какви причини думата апокалипсис обикновено е свързвана с край, свършек на живота. В гръцкия език такова значение на думата няма. За гърците апокалипсис означава \"разкриване\", \"откровение\", а според библейските текстове на думата се придава смисъл на пророчество. Съгласявайки се с това тълкуване, можем да кажем, че предстои нашият личен апокалипсис. Ако преобладаващата част от хората на планетата Земя заради все по-глобализиращата се човешка цивилизация стигне до правилният избор за водещото значение на духовното развитие, тогава и цялото човечество ще скочи на ново духовно ниво. Дали след две години или като цяло в началото на третото хилядолетие ще започне преходът към тринадесетото, зависи от нас.

Ако изберем верния път, ще се наложи да се откажем от примитивно материалните си стремежи, от желанието да постигаме всичко без много труд и да тръгнем по пътя на интелектуалното и духовното си осъзнаване. Ще се наложи да отдаваме от нас, осъзнато спазвайки Вселенските закони, за да заслужим появата в нашето ежедневие на извънземния разум и да направим поредния скок към ново духовно ниво на развитие, което сме длъжни да постигнем със собствените си действия, защото както и на Земята, и във Вселената никога нищо не идва даром.

Ти самата къде и с кого би прекарала деня 21 декември 2012?
Рано е да говоря за 2012 година, но след като датата, за която питаш за мен е обикновен ден от календара, възможностите си няколко. Едната е точно в този ден да приключа работната си 2012 година. Втората е да съм се отдала на почивка и да съм у дома с близките си. Третата е да сме някъде в страната или извън България в очакване на Коледните празници и на Новата 2013 година. Не бих се отказала да отбележа тези дни от календара в Мексико, на върха на пирамидата на Слънцето.

Твои колеги предричат на премиера Бойко Борисов много беди през тази година. Каква е твоята астропрогноза за министър-председателя - в служебен и в личен план?
Ако говорим за български астролози, а не за икономисти, ще ти кажа, че подобни хора не могат да ми бъдат колеги. Затова и моите колеги са в чужбина, но не и в България. Не мога да нарека мои колеги хора, които и в този случай не спазват етичния кодекс на астролога и \"пророкуват\" за премиера беди. Така се създава мисъл-форма, която може да ги предизвика, без да е заложен проблем. Понеже никой не търпи наказания съгласно нашите закони, не ги притеснява да говорят какви ли не страхотии. А и нека напомня, че астрологията не пророкува. Тя дава точна информация.

Аз искам да живея в спокойна, нормална държава, тъй че ако има истинска опасност за проблем, тя ще бъде анализирана от мен, тълкувана и съответно даден съвет на четири очи, а не в публичното пространство.

И тук искам да направя още едно уточнение. Знаеш, че моите политически хороскопи са перфектно точни независимо от партийната окраска на управляващите, но никога в медийното и интернет пространството няма да прочетеш пълен политически, да не говорим за личен хороскоп, защото това е опасно четиво. В общодостъпните ми тълкувания аз давам крайна информация, без да посочвам лостове за манипулация.

В първите месеци на 2010 година правителството на България ще осъзнае с пълна сила значимостта на отговорностите, които е поело пред народа преди изборите. За някои министри тежестта няма да е по силите им. Предупреждавам да не допускат манипулации и опит за грубо вмешателство в политиката на партия ГЕРБ, защото ако ги допуснат, ще си спечелят врагове сред избирателите, които им гласуваха доверието си и ще го загубят светкавично. Ако бъдат допуснати протести заради намалелите доходи на населението, трудно ще бъде възстановено спокойствието в държавата. Причината ще е в проявата на низшето егоистично начало в тези хора, които няма да разберат причините, довели до финансовите им проблеми, и няма да се подчинят на никакви закони освен на своите собствени първични импулси, които са унищожение и себеунищожение, за да бъдат наказани управляващите.

За правителството на България е от значение през март да следи под лупа за финансовата стабилност на държава и тази на народа, защото може да се окаже, че не са открили още пропуски от предишното управление, които във втората част на месеца да се превърнат в препъникамък и да предизвикат неочаквана допълнителна финансова криза, която не е обвързана със световната, нито е следствие от нея.

Правителството на България може да се радва на стабилност, която зависи от постигнатото през изминалите 100 дни управление и от възможността през февруари 2010-а да бъдат направени крачките към премахване на пропуските допуснати през първите 100 дни, но отново подчертавам, че заради датата на раждане на министър-председателя, комбинирана с други астрологични аспекти за работата на правителството, трябва да съдим след неговите първи 200 дни управление.

Каква ще бъде лично за теб 2010 година?
Надявам се да е успешна и без загуби на близки хора, каквато беше за мен 2009 година. В края на януари 2010-а навлизам в лична година на нова среда и нови контакти, която отговаря на плановете ми. Ще се опитам да отдалеча от себе си предателите и лицемерите, които ми се пишат приятели, но с настървение интригантстват зад гърба ми, и да се обвържа с хора, които споделят изцяло моята житейска философия. Предстои ми много работа, свързана с желанията на читателите на моето списание и книгите ми и с всички онези гонещи устремно целите си хора, които се доверяват на моите хороскопи.

Интервю на Светлана Тилкова-Алена за в. \"Седмичен труд\".

ТВОИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2010 ГОДИНА

http://btv.bg

 


Сходни връзки

Алена: В края на 2012 г. ще започне духовната трансформация на Човека | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди