изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:19 EET
Пуснаха Златко Баретата под домашен арест    
Ред и сигурност
Състав на Софийски градски съд пусна под домашен арест Златомир Иванов-Златко Баретата.  Той изкара зад решетките цяла година, след като бе задържан миналия февруари по обвинение в ръководенето на група за разпространение на наркотици. Междувременно бе обвинен и за поръчителството на убийството на Румен Стефанов-Алф.


Защитникът на Баретата адвокат Димитър Вълчев не поясни какви са мотивите на съда за решението, съобщи "Фокус". Той обаче уточни, че това е добра възможност да се проведе лечението на Иванов. Миналата седмица Баретата поиска да бъде пуснат поради здравословни проблеми. Според медицинска експертиза, направена във ВМА, той се нуждае от операция поради стеснение на долните пикочопроводи.

По-рано вчера от МВР съобщиха, че спецполицаи са задържали в Самоков Ивайло Борисов- Ториното, който е високопоставен член на бандата на Златко Баретата и се смята за един от неговите “лейтенанти” по разпределение на наркотиците.

Ториното се издирва от 4 февруари 2009 г., наред със считания за дясна ръка на Иванов Антон Савов-Тони Мамата и Мартин Станков – Рашо Цифката.

Ториното е бил арестуван в апартамент на свой авер в Самоков. Приятелят му също е известен на органите на МВР с прякора си Веселото. Все още не е ясно дали и той е съпричастен към наркобандата на Баретата. При задържането Ториното е оказал съпротива, а в жилището, където се е откривал са намерени оръжие, радиостанция и множество мобилни телефони. Ториното има регистрации за отнемане на моторни превозни средства, изнудване, незаконно притежаване на оръжие и взривоопасни материали, разпространение на наркотични вещества.

Информация в сайта на прокуратура от преди няколко години сочи, че срещу Ториното са образувани 11 досъдебни производства, от които 8 са решени като по 4 са внесени обвинителни актове, а едно е завършило с административна санкция, предаде "Всеки ден".

По-рано днес съдът пусна и един от бандата на "Наглите" - Антон Петров-Хамстера, срещу 20 000 лева гаранция. dir.bg
 


Сходни връзки

Пуснаха Златко Баретата под домашен арест | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Пуснаха Златко Баретата под домашен арест
Автор: Anonymous да 2010-01-31 @ 19:08 EET
nyama smisal da zadirzat  slet kato gi puskat pot garanca.  evropa pak 6te se rasirdi
Пуснаха Златко Баретата под домашен арест
Автор: Anonymous да 2010-02-01 @ 14:32 EET
Нищо ново под слънцето то се знаеше че така ще стане поне не ни информирайте за да не се ядосваме
Пуснаха Златко Баретата под домашен арест
Автор: Anonymous да 2010-02-02 @ 16:50 EET
harkotici ubiistvo i prochie pusnat  ne si li mislite da mu lepnete che kato e pod dom arest sche se zanimava s prestapna deinost ili  toi e veche krotak kato agne  da be  a naschite momcheta sa osche vatre qvno te sa po opasni  ot tozi bandit napravo

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди