изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:30 EEST
Депутати отхвърлиха проект за осъждане на геноцида над българите в Османската империя    
ПарламентСофия. Депутатите от Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите отхвърлиха проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя (1396-1913 г.), внесен от Волен Сидеров и група народни представители, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Според представено становище на Министерството на външните работи, досега този въпрос за осъждане на геноцида над българите в Османската империя не е бил поставян в двустранен или многостранен план.

От ведомството посочват, че дори не разполагат с информация дали и в други държави (освен Армения), които са били част от Османската империя, е бил официално повдиган подобен въпрос по отношение на политиката към тяхното население през Средновековието.
Депутатите от комисията отхвърлиха и другите две предложения на „Атака” – проект за решение за уреждане на дълга на Република Турция към тракийските и малоазийските българи и проект за решение за признаване геноцида над арменците в Османската империя 1915-1922 г.
Заместник-председателят на парламентарната група на „Атака” Станислав Станилов възрази срещу решенията на депутатите. „В края на краищата „Атака” не е паднала от небето, тя не е в Народното събрание по волята на тези 20 души депутати, тя е изпратена от избирателите. Ако 300-400 000 избиратели стоят зад тези идеи, означа, че тези въпроси стоят на дневен ред в обществото”, каза той.
Галина ДИМОВА
 


Сходни връзки

Депутати отхвърлиха проект за осъждане на геноцида над българите в Османската империя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди