изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:49 EET
Доротея Патън (Сека) – историята на една легендарна порно звезда от 80-те    
Любопитно Наричат Доротея Патън „Мерилин Монро на порното”. По-позната на порно любителите като Сека, тя е една от най-популярните звезди на 70-те и 80-те. Нейното така наречено „творчество” в голяма степен допринася за определянето на тези години в историята на порнографията като „Златната ера на порното”.

Днес Сека е на 56 години и продължава да се занимава с тази индустрия, макар и под по-различна форма. Създава сайта officialseka.com, от който успява да се издържа без проблем.

Кралицата на порното се ражда в щата Вирджиния под името Доротея Хъндли. След ранния й брак и последвалия го развод, Доти (както често я наричат близките й) се мести в Лас Вегас. Не след дълго градът на порока предоставя на младата девойка шанса да се снима гола за фотосесия в списание, което почти мигновено привлича вниманието към личността си.

Популярността на 24-годишната Доротея набира скорост и тя започва да се представя с псевдонима си Сека (което в превод от сръбски означава „мило момиче”). Така в биографията на същото това момиче филмите с нейно участие се натрупват до 178, а два дори режисира сама. Освен огромната си популярност, Сека печели и славата на първата жена, въвела модата на напълно обезкосмените жени в порно филмите, което през късните 70 години се среща изключително рядко.

Сека сега. Снимка: личен сайт

След разпадането и на втория брак на порно иконата, името й се замесва в редица скандали с наркотици. Растящите проблеми със зависимостта й я карат да се откаже от активна дейност през 1982 с извинението, че не й плащат достатъчно, за да се появява на екран. За да се издържа, Сека се връща към професията на стриптизьорка и модел, а злите езици дори я обвиняват в проституиране. Последното й филмово участие е с дата 1993 година. Видимо напълняла, с петна от слънчеви изгаряния по ръцете, Сека провокира доста въпроси за физическото си състояние, което я кара напълно да се откаже от следващи прояви на екран.

Междувременно фенклубът й нараства неимоверно, което я кара да задълбочи работата по своя сайт и така да радва почитателите си. Легендата на порното вдъхновява двама шведски режисьори да направят документалния филм “Отчаяно търсим Сека” през 2002 г. Към днешна дата Сека подготвя издаването на автобиографичната си книга със заглавие Inside Seka, по името на едноименния й филм от златната ера на порнографията.

От дома си в Канзас сити, Мисури, легендарната Доротея Патън – Сека отговори на няколко въпроса:

Сека сега. Снимка: личен сайт

- Сека е артистичният ти псевдоним, нали? Можеш ли да обясниш от къде идва?

- Да, точно така. Познавах една жена в Лас Вегас с това име. И когато продуцентите ми ме попитаха веднъж с какво име искам да се представям, отговорих – Сека.

- Искам да представя историята ти на българските читатели от твое име. Как би я обобщила с няколко думи?

- Обичах всяка минута от това, което правех. И не съжалявам за нищо.

- Печелила си няколко титли за красота като „Мис гимназия „Хоупуел” и „Мис Южна Вирджиния”. Разкажи ми повече за детството си.

- Ако сега разкажа това, ще издам голяма част от предстоящата ми книга Inside Seka. Затова, нека всички почакат, докато излезе.

- Има ли някаква конкретна случка от миналото ти, която те е накарала да тръгнеш по пътя на порно бизнеса?

- Да. Навремето държах 6 книжарници за еротична литература. Гледах как бяха изобразявани жените по илюстрациите и мислех как не се справят достатъчно добре. Това по странен начин ме мотивира да докажа, че аз мога да бъда далеч по-добър пример. Както и направих.

- Каква беше реакцията на семейството и приятелите ти, когато разбраха, че участваш в порно филми?

Сека сега. Снимка: личен сайт

- Споделих със семейството и приятелите си за намеренията си, преди да започна да снимам, за да няма неприятни изненади. Благодарна съм им, че ме подкрепиха в желанието ми да правя, каквото искам. А те от своя страна бяха благодарни, че първо са научили от мен.

- Наистина ли порно звездите изкарват толкова много пари? Колко взимаш за един снимачен ден, например?

- Мога да кажа единствено, че някои печелят доста по-добре от други. Всичко зависи от отзивите на публиката. Лично аз не искам да дискутирам колко съм печелила от филм в миналото. (бел. а. - по данни от IMDB за филма си American Garter от 1993 година, порно актрисата е спечелила $30,000)

- Била си на 24 години, когато си се омъжила?

- Всъщност за първи път се омъжих, когато бях на 18. Бракът ми продължи година и половина.

- Вторият ти съпруг Кен Йонтц е порно актьор, режисьор, продуцент, както и собственик на няколко секс шопа. Въпреки това, беше ли му трудно да приеме, че работиш това и си порно звезда?

- Работили сме заедно и никога не е бил против това, с което съм се занимавала. Той се занимаваше със същото.

- С Кен се разделяте две години по-късно, през 1980. Каква беше причината за раздялата ви?

- Оказа се, че не е толкова прекрасен човек и беше време пътищата ни да се разделят.

Сека през 80-те години, на върха на славата си. Снимка: личен сайт

- Какъв е целият процес около заснемането на един порно филм? Как реагира екипът на подобни сцени?

- Продуцентите избират мястото за снимки. Всичко зависи от сюжета на филма, както и от броя на актьорите, които ще участват. А колкото до екипа – те работят това и реакцията им е повече от нормална. Всичко, което виждат, не е нещо необичайно, или нещо, с което се сблъскват за първи път.

- Опиши ми един типичен твой ден от годините, в които активно си се снимала.

- Ставам и отивам на терена, където прочитам сценария, гримират ме, избират ми дрехи, след това снимаме. Когато свършим работата за деня, прибирам се вкъщи, приготвям си вечеря,
играя с кучетата си, плувам малко и лягам, за да съм свежа за следващия работен ден.

- Кое е най-трудното нещо в сексуалното изпълнение, когато си пред камера?

- Стоенето в една поза дълго време, докато камерите се въртят и снимат от различни гледни точки.

- Правила ли си някога компромис със себе си, докато си снимала порно?

- Не. Никога не ми се е налагало и никога не бих. Твърдо не.

- Ти си една от най-големите звезди на 70-те и 80-те златни години на порното. Какво се е променило в тази индустрия във времето?

- Ами, всяко едно момиче изглежда като следващото, което видиш. Няма достатъчно добри истории във филмите напоследък. Разбира се, качеството на снимките е доста по-добро – ние снимахме на 35 мм лента. Също така съм забелязала, че днешните филми са по-агресивни, отколкото бяха нашите.

- Разкажи ми повече за настоящите ти ангажименти. Доколкото знам си доста заета напоследък?

Сека през 90-те години. Снимка: личен сайт

- Работя предимно по уеб сайта си, предстои ми издаване на автобиографична книга. Освен това доста пътувам – раздавам автографи на специално организирани за това представяния. Когато ми остане време обичам да работя в градината и да готвя.

- Познаваш ли някои от настоящите порно звезди, например Джена Джеймисън?

- Не, нея не познавам лично, но тя определено се причисли към големите порно звезди на съвремието. Мисля обаче, че тя ще е последното голямо име в индустрията.

- Какво е отношението ти към пластичната хирургия, особено в този бизнес?

- Мисля, че е прекалено срещано нещо. Вече не можеш да различиш две отделни актриси. По мое време поне всяка една от нас беше уникална с нещо.

- Ти си една от жените, които държат да останат с естествени гърди, докато снимат. Сега нещата са се променили. Каква беше мотивацията ти да ги коригираш?

- Просто не желаех да гледам гърдите си как поемат в южна посока. Затова ги повдигнах. Но не бих променила нищо друго в себе си. На този етап от живота си се харесвам такава, каквато съм.

- Предпочиташ да наричаш себе си еротичен изпълнител, вместо порно актриса. Защо?

- Защото съм изпълнител. Никога не съм се възприемала като актриса. Не мога да изиграя дори мокра хартиена торба например, но мога да изпълнявам еротични програми.

- Разпознават ли те хората по улицата?

Сека сега. Снимка: личен сайт

- Да. Девет от десет пъти ме разпознават. Живеех в Чикаго и вървях по Мичигън авеню, беше краят на зимата и носех дълго кожено палто, шапка, ръкавици, слънчеви очила и единственото нещо, което се показваше от мен, беше носът ми. Изведнъж някакви младежи около мен започнаха да шушукат: „Сека, Сека…” След което закрещяха: „Това си ти! О, Боже мой, наистина си ти!” И всичко това, защото тези мои почитатели знаеха, че имам малка луничка на върха на носа си. Странна, но смешна случка…

- Чела съм в твои интервюта, че не съжаляваш за това, което си работила.

- Ако съжаляваш, това означава, че си щял да промениш нещата в миналото си. Подобна промяна би те направила различен човек от този, който си днес. А аз обичам човека, който съм днес.

- Имаш ли деца?

- Не. Никога не съм искала да имам деца.

- Как се отнасяш към изневярата?

- Мисля, че не е редно да се изневерява. Ако го правиш, значи изневеряваш на самия себе си и на целия си живот.

- Живееш ли с някого сега?

- Омъжена съм и съм по-щастлива от всякога.

- Има информация за теб, че си бисексуална. Доколко е вярно?

- Не съм бисексуална, но съм участвала във филми с други момичета. Мисля, че жените са прекрасни и никога не съм имала проблем в сексуалните сцени с тях. Въпреки това ориентацията ми е хетеро.

- Какви филми обичаш да гледаш?

- Анимация, криминални мистерии, също и комедии.

- Има ли нещо, което искаш да посъветваш по-младите си колежки? Трябва ли да знаят нещо, преди да започнат подобна кариера?

- Нека първо имат план, образование и нека знаят, че каквото и да направят в порно бизнеса, остава винаги с тях, в биографията им и никога няма да се изтрие. Така че, ако си мислят как никой няма да види участието им, нека помислят отново. Защото това със сигурност ще се случи някой ден и всички ще знаят, че точно те са се занимавали с това. Ако не искат подобна популярност – да стоят далеч от този бизнес.

e-vestnik.bg   / 

 


Сходни връзки

Доротея Патън (Сека) – историята на една легендарна порно звезда от 80-те | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди