изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:42 EEST
Виц и секс: какво харесват в тях жените и мъжете    
Любопитно Мъжете искат само едно - и то бързо и кратко. Жените от своя страна копнеят да се потопят в света на чувствата. Не, не става дума за секс, а за вицове, за хумор. Но и тук изглежда е валидно същото, пишат от dw-world.de.

Учените от престижния Станфордски университет са установили, че мъжете са склонни да избухнат в смях от бързата, била тя и доста механично сглобена поанта, докато жените реагират със закъснение - едва след като преработят емоционалния пълнеж на вица.

Различен пол - различен мозък

Учените от Центъра за междудисциплинарни изследвания на мозъка към Станфордския университет са извършили експеримент с десет жени и десетима мъже, наблюдавайки ги как реагират при разглеждането на черно-бели карикатури. Докато участниците в опита се забавлявали, специалистите надничали с магнитен скенер в мозъка им и засичали времето, необходимо на участниците, за да разберат вица.

Подложените на опита отчитали преценката си за качеството на карикатурата с натискане на копче, свързано с компютър, когато скенерът регистрирал онова, което става в главите им. Изследователите установили с удивление, че мозъкът на жените и на мъжете реагирал съвсем различно на смешките. При жените много повече, отколкото при мъжете вицовете предизвиквали раздвижване в онази част на мозъка, която отговаря за езика и сложните анализи. Затова пък на тях им трябвало повече време, за да разберат вица - жените винаги се смеели последни.

Жените обичат финото, мъжете - по-примитивното

Според ръководителя на експеримента Алън Райс жените предпочитат фина комедия, каламбури и добре разказани вицове, докато мъжете си падат по по-примитивни, по-солени и кратки вицове. \"Жените по начало очакват по-малко от един виц, затова пък се смеят по-дълго, ако той им допадне\", отбелязва Райс. \"Мъжете пък се радват на вица, и толкова по-голямо е разочарованието им, ако той се окаже лош.\"  dir.bg

 


Сходни връзки

Виц и секс: какво харесват в тях жените и мъжете | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди