изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:56 EEST
БЪЛГАРСКА СЛЕДА: Развитие по модния скандал с клипа на Beyonce "VideoPhone"    
По светаОкръжният съд в Мюнхен потвърди забраната за излъчване на видеоклипа на Бионсе: съдебното решение е в полза на Triumph в делото срещу Sony Music.


Съдебно решение в полза на компанията "Триумф" (Inter-Triumph Marketing GmbH), със седалище в Мюнхен, беше произнесено днес в съдебния спор за авторски права със "Сони" (Sony Music Entertainment Germany GmbH), Мюнхен, от Окръжния съд в Мюнхен. При Триумф (Inter-Triumph Marketing GmbH) се касае за дъщерно дружество за маркетингови услуги на Концерна за бельо Триумф Интернационал. Страните имат разногласия в областта на интелектуалната собственост върху един от костюмите, носен от американската певица Бионсе Ноулс (Beyonce) в нейния музикален видеоклип "Video Phone". В съответствие с предварителното решение на съда, излъчването на видеоклипа в Германия първоначално беше забранено. Окръжният съд потвърди днес тази забрана за излъчване.
  Ансамбълът, носен във видеоклипа от наскоро отличената с шест награди "Грами" Бионсе, е почти идентично копие на проекта на българския носител на наградата в конкурса Triumph Inspiration Award 2009 Искрен Лозанов. На 27 май 2009 г. Лозанов спечели българския финал на международния конкурс за дизайн с проекта „Ден и нощ”. "Video Phone" беше представен за първи път пред обществеността на 17 ноември 2009 г. "Триумф" защитава правата на интелектуална собственост върху произведението на Лозанов. Според дружеството, те са били нарушени, когато "Сони" издава видеоклипа с носения от Бионсе костюм, без предварителното съгласие на "Триумф" и Лозанов.
  Опитът за доброволно уреждане на спора беше неуспешен; "Триумф" очаква, че "Сони" сега ще признае нарушението на интелектуалната собственост на Искрен Лозанов, което е причинено от излъчването на "Video Phone". С днешното си решение Окръжният съд в Мюнхен потвърди правното становище на Triumph. Sony има право да обжалва съдебното решение. erogance.eu
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКА СЛЕДА: Развитие по модния скандал с клипа на Beyonce "VideoPhone" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди