изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:14 EET
Проверяват ”Русалка”    
Новини
Изпълнителната агенция по горите ще разпореди проверка за ограничения достъп на граждани до плажа във ваканционното селище Русалка.


Това каза пред журналисти заместник-изпълнителният директор на агенцията Пенчо Дерменджиев при посещение на терена, предаде БТА.
Местните жители се оплакваха пред репортерите, че трябва да си плащат, за да стигнат до морето, при условие че плажът е държавна собственост. Достъпът до морето е ограничен, тъй като имотите край него са придобити от \"Русалка тур\" ООД при сделка от 2009 г.; предназначението на земите не е променено, обясниха от местното ловно стопанство.

Регионалната дирекция по горите във Варна и централното ловно стопанство в Балчик вероятно са направили каквото зависи от тях, но и ние ще проверим случая и ще вземем мерки съгласно закона за горите, каза Дерменджиев.

По думите му площта на горския фонд се е увеличила - заменени са горски площи във вътрешността на държавата с \"апетитни имоти на първа линия край морето\".
Замяната е извършена при цена на терена съгласно нормативната база, която е била в сила при сключването на сделката, така че тя е законосъобразна, а агенцията няма отношение към определянето на цените, каза Дерменджиев.

Сега обаче предстои да се промени наредбата, според която се определят цените, и те да бъдат по-високи и адекватни на пазарната стойност на имотите, обясни той. Пазарните цени са много относителни, но те със сигурност са по-високи, отколкото цените, на които са извършени замените на гори с площи близо до морето, коментира Калинка Тодорова - директор на ловното стопанство във Балчик.

За заменката пръв алармира миналото лято Мирослав Найденов - тогава експерт от ГЕРБ. Найденов обяви, че тогавашният областен управител на Добричка област от квотата на ДПС Ердинч Хаджиев е дал 300 дка земя от първа линия на собствениците на \"Русалка\" - семейство Баневи. По-късно Николай и Евгения Баневи заявиха, че сделката е била направена по правилата.  dir.bg

\"НИЩО НЕЗАКОННО НЕ Е ИЗВЪРШЕНО С ДЕАКТУВАНЕТО НА 300 ДКА В РУСАЛКА\"

Баневи отричат за скандална заменка край морето
09 юли 2009 / News.dir.bg
Бизнесменът Николай Банев и съпругата му отрекоха да са се възползвали от скандална заменка на терен край морето, за която вчера събощи експертът на ГЕРБ Мирослав Найденов.
Прилежащите терени от 300 дка гори и земи от горския фонд към комплекс \"Русалка\" са били включени в капитала на дружеството при приватизацията му през 1999 г., а не са ни \"подарени\" сега. Това заявиха бизнесмените и собственици на вилното селище Николай и Евгения Баневи на пресконференция в БТА по повод информацията, че областният управител на Добрич Ердинч Хаджиев е издал заповед, с която безвъзмездно им го дава.
Според тях областният управител на Добрич не е подарил земята, а си е свършил работатаq като е деактувал прилежащите терени от 300 дка на комплекс \"Русалка\". Николай Банев посочи, че това е трябвало да стане отдавна, но 10 години администрацията не си е вършила работата. Той подчерта, че тези 300 дка гори си остават в горския фонд и никой няма намерение да ги изключва от фонда.
Според Евгения Банева се следва схемата след подадена от приватизатора молба до областния управител да деактува терен, той отказва и издава акт за държавна-частна собственост и после отново се разпорежда с терена.
Семейството отрече да има каквато и да е връзка между изборите и деактуването на терена.
Николай Банев е сновател и председател на \"Българска индустриална група\", контролира още публичните компании ЕЛМА, ХХИ-Костенец, АКБ \"Корпорация ХАД\".
 
 
 
 
 


Сходни връзки

Проверяват ”Русалка” | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Проверяват ”Русалка”
Автор: Admin да 2010-02-14 @ 14:20 EET

Oчевидно, щом нито една добричка медия не е поканена, ние отново сме третирани като трета класа регион и сме необходими и на новите управляващи само по време на избори.

Проверяват ”Русалка”
Автор: Anonymous да 2010-02-15 @ 01:22 EET
Дуков , тогава махни банера на Русалка от този сайт.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди