изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:47 EET
Издирват Митко Полицая? Ще го хванат друг път    
Новини “Никога няма да хванат Митко Полицая. Той е бивш дознател от столично РПУ и познава всички ченгета, които го търсят. А и те така го търсят, че да не го намерят, защото от 2-3 години са били на хранилка при него.” Това казаха пред “Труд” разследващи операция “Октопод”, пожелали анонимност.

От миналата сряда Димитър Митров (44 г.), известен в подземния свят с прякорите Полицая и Каратиста, е обявен за издирване. Това стана ясно в петък от думите на прокурор Милко Момчев, който поиска и получи от съда постоянна мярка за Алексей Петров и още шест души от групата му. Обвинителят Момчев цитира справка от ДАНС, според която Митров държал стриптийз барове и публични домове, 26 от които били ударени при акция “Октопод”. Агентите установили, че Митко Полицая отчитал оборота от секс услугите на Антон Петров-Хамстера и парите стигали до Алексей Петров. Сумите били до 30 000 лв. на вечер.

“Ако някой ден изобщо Митко Полицая бъде заловен, ще изгърми половината СДВР. Говори се, че той държал в шах разни ченгета, заснети при оргии, или как получават пачки. Той е по-опасен от оня смешник Красьо. От тефтерчето или лаптопчето на Митко ще хвърчат глави барабар с фуражките”, твърдят запознати с “Октопод”-а.

Според тях на подчинение на Митко Полицая са около 25 от най-могъщите сводници в София, а империята му обхваща над 85 % от пазара на плътски удоволствия в столицата. Под контрола му били клубове, сайтове за платена любов, охранителите на проститутки и таксиметрови шофьори, които разкарват жрици по адреси. Не се интересувал само от платената любов по Околовръстното.

Всеки, който дръзнел да отвори бардак без Митко Полицая, бил наказван така жестоко, че да не смее да се оплаче. Нещо повече - Полицая му казвал: “Ако се оплачеш на ченгетата, аз ще науча първи. Всичко, което ти се случи досега, умножи го по две!”

През септември 2008 г. неизвестен бандит изстреля дъжд от куршуми по вратата на стриптийз бар “Велвет”. Тогава се оказа, че стриптийз клубът е отворен от фирмата на 74-годишния Благой Митров от Своге. Това е покойният баща на Митко Полицая, който едва ли е имал представа с какво си изкарва хляба синът му в София. Управител на “Велвет” е Александър Делииванов, който е съдружник на брата на Митко - Ивайло Митров, във фирма “Дариц”. Тя се занимава и с таксита и всички незабранени от закона дейности. Регистрирана е на адрес на бул. “Дондуков”. Там се намира клуб “Кама сутра”.

През октомври 2008 г. спецполицаи разбиха бардак, маскиран като масажен център, на бул. “Прага”, за който също се знае, че е под контрола на Митко Полицая. Тогава бяха задържани 10 проститутки, 20 клиенти, както и управителят Ивайло Василев от Своге. След акцията бившият вътрешен министър Михаил Миков разпореди да бъдат направени по-сериозни проверки на всички подобни заведения.

Не е чудно, че повечето от сега действащите в София сводници са от Своге. Това е родният град и на Митко Полицая. През 1998 г. той регистрира там свой клуб по карате “Спортист”. Както се вижда, най-малкото покрай този боен спорт е бил близък с Хамстера, а защо не и с Алексей Петров. Близо 4 месеца преди акция “Октопод” са били разследвани още три лица с прякорите Таксито, Флекса и Резняка, които са свързани с Митко Полицая.

В Своге никой не иска да говори за Димитър Митров, още по-малко за брат му Ивайло, а най-малко - на тема сводници и проститутки. Всички в градчето знаят гангстера като Мишо (а не Митко) Полицая, но от страх отричат да го познават. В момента в къщата му в Своге живее единствено майка му. Възрастната жена обаче категорично отказа да разговаря с репортер на “Труд”, като обясни, че синовете й живеят в София, да ги търсим там.

Никъде около дома на Митко Полицая или поне в махалата екипът на “Труд” не забеляза патрулна или цивилни кола с дебнещи ченгета. Преди дни шефът на РПУ Своге - Васил Велчев, подал оставка, а местните коментират, че има някаква връзка с издирването на Митко Полицая.

Юлияна ВАСИЛЕВА, Цветан ГЕМИШЕВ

http://www.trud.bg

\"ОКТОПОД\" - ВСИЧКО ЗА НОВАТА ОПЕРАЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА \"НАГЛИТЕ\"

 


Сходни връзки

Издирват Митко Полицая? Ще го хванат друг път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди