изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:59 EET
Избирайте правилния размер презервативи    
Здраве Ако кондомът не е вашия размер, това естествено ще доведе до намаляне на удоволствието и за двама ви, освен това се увеличава рискът от инфекции и забременяване, твърдят учени.


Проучването още показва, че ако презерватива не е по мярка вероятността мъжа да го свали по „някое време“ скача два пъти. Неточният размер също така увеличава шансовете от скъсване и протичане двойно.
  Оказва се, че доста мъже са неинформирани затова, че презервативите идват в различни размери и форми. Все още презервативите са предпочитаното средство като контрацептив, но често са измествани от хапчета, ако има проблем при пасването.
  Преди да отхвърлите презервативите като вариант, прегледайте различните възможности които се предлагат на пазара като размери и др., винаги бъдете отговорни към себе си и партньора си и не забравяйте, че понякога нежеланата бременост може да се окаже най-малкия ви проблем.  erogance.eu

Историята на презерватива в 10 факта

Историята на презерватива в 10 факта1. Първите презервативи се появяват още в Древността и са направени от лен или животинска кожа (най-често пикочен мехур или черво). Ленените се придържат към пениса с помощта на панделка.

2. Учените идея си нямат откъде е дошла думата „кондом”. Най-вероятното обяснение е, че е от латинското „condos”, което значи „съд”, „контейнер” и „влагалище”.

3. Все пак има и други предположения – например че в двора на английския крал Чарлз II имало човек, наречен доктор Кондом или Контон. Работата му била да снабдява похотливия крал с калъфи, направени от животинска кожа, т.е., презервативи, които да предпазват краля от инфекции при многото му заигравки с проститутки, както и от ненужното създаване на претенденти за трона. Все пак не са намерени доказателства за съществуването на подобен доктор.

4. Има данни, че до 15 век в Япония са се правели презервативи от черупка на костенурка и от животински рога. Такова нещо трябва да е било доста мъчително и за двамата участници в секса. Дори има мнения, че това може да обясни ядосаните изражения на лицата на самураите в японското изкуство...

Самурай

През 15 век холандците донесли в Япония кожени презервативи и това вероятно е бил трогателен момент.

5. Ранните презервативи – от Древността до 19 век – често били по-скоро като шапчици, покриващи само главичката на пениса. Често това обезсмисляло носенето им, защото в сюблимния момент те просто се изхлузвали.

6. През 16 век се появява първият неоспорим научен документ, в който се говори за презервативи. Авторът му е Габриеле Фалопио – анатом, допринесъл много за развитието на медицината, включително чрез изучаване на половите системи на мъжа и жената. Фалопиевите тръби са кръстени на него. Та, той пише трактат за сифилиса, който очевидно е бил голям проблем по онова време (сифилисът, не трактатът), и препоръчва използването на презервативи за превенция. По-точно, Фалопио пише за ленени презервативи, киснати в химикали.

7. Малко след Фалопио се включва и Католическата църква, само че тя е в противниковия отбор. В началото на 17 век един теолог пише вероятно първото съчинение, в която осъжда презерватива заради това, че предпазва от бременност и по този начин се меси в Божиите дела.

8. През 17 век презервативите били доста скъпи и затова били за многократна употреба.

9. Презервативите получават едно рамо от науката през 19 век. През 1843 г. Чарлз Гудиър патентова процеса по вулканизиране на гума. Така гумата вече е по-еластична и от нея могат да се правят по-здрави презервативи. Доста дебели, вярно, но все пак презервативи. (Долу - гумен презерватив от 20 век в кутийка и с инструкции за употреба.)

Гумен презерватив

10. Немската армия била първата, която започнала да поощрява употребата на презервативи още в началото на 19 век. Един век по-късно, през Първата световна война, американците и отчасти англичаните били единствените, които не раздавали на войниците си презервативи и не поощрявали употребата им.

http://www.vratovrazka.bg

БЪДЕТЕ ВЛЮБЕНИ И РАЗУМНИ!

Пенис в тръба изпоти медици, пожарната помогна

Памела Андерсън се грижи за пенисите на китовете

Главният редактор и неговият пенис

Презервативите са източник на зараза

Ревнивка: “Пенисът му трябва да ми принадлежи”

Техника за отглеждане на пенис решава проблемите

Малък или голям е моя пенис?

Секс митовете, които научава от порното

Пуснаха вегетариански презервативи

Нов кондом за жени

 


Сходни връзки

Избирайте правилния размер презервативи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди