изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:45 EEST
АВТОРЪТ НА ПРОЕКТА ЗА ПАМЕТНИК НА ГЕН. КОЛЕВ ПОСЕТИ ДОБРИЧ    
НовиниПроф. Крум Дамянов, който бе избран да изготви проекта за паметник на ген. Иван Колев в Добрич, в събота е бил в града, каза кметът Детелина Николова.


Той и неговият екип са посетили мястото, отредено за паметника, срещнали са се с членове на сдружението за  изграждането му.
Проф. Дамянов бе избран да проектира паметника на ген. Колев в рамките на конкурс с изпратени покани за участие до петима автори, след като първият конкурс бе прекратен. Предложението му  предвижда проектът да бъде изработен за половин година при цена от 22 560 лева. Сумата ще се плати на два транша – аванс от 70 процента и 30 процента след представяне на проектната документация. По набирателната сметка на сдружението са събрани около 6000 лева. В бюджета на община Добрич за 2010 г. за финансиране на проекта бяха заложени 20 000 лева за целта.
В края на 2009 г. проф. Дамянов беше удостоен с държавната награда „Св. Паисий Хилендарски\\", която се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. Сред известните обекти, създадени от него, са паметникът „Бранителите на Стара Загора”, „Създатели на Българската държава\\" в Шумен, монументът „Асеневци” във Велико Търново, „Камбаните” в София.
 


Сходни връзки

АВТОРЪТ НА ПРОЕКТА ЗА ПАМЕТНИК НА ГЕН. КОЛЕВ ПОСЕТИ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди