изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:37 EEST
Електрически стол за убийцата на Славка, заклала от ревност, не по поръчка    
Новини
47-годишната рускиня Наталия Уилсън, която жестоко уби сестрата на покойния Илия Павлов и сина й, най-вероятно ще получи смъртна присъда. Чака я електрически стол, защото подобно двойно убийство на жена и малолетно момче не се е случвало в щата поне от 10 години.


Американският щат Вирджиния е един от малкото в САЩ, където е запазена смъртната присъда. Той води и по брой ефективно изпълнени наказания заедно с Тексас, коментираха съдебни експерти пред \"Стандарт\".

Уилсън е обвинена за предумишлено убийство, като делото срещу нея започва в началото на март. Тя бе задържана по подозрение, че е намушкала с нож 41-годишната Славка Найденова и 8-годишния й син Пол на 1 февруари тази година в дома им на улица \"Хановер корт\" 4501 в Дейл сити.

Рускинята бе задържана ден по-късно, като полицията в града издирваше и нейни съучастници. По-късно разследването установи, че такива няма.

\"Засега издирват само таксиметровия шофьор, който я е откарал до адреса на Славка\", обясни вчера Дарина Павлова, съпруга на Илия Павлов, който бе застрелян в София на 8 март 2003 г.

Павлова си говорела със следователя по делото почти всеки ден, за да следи разследването на смъртта на зълва си. Според нея Наталия Уилсън е направила пълни самопризнания за подготовката и извършването на убийството.

Тя разказала пред прокурора, че била движена в действията си единствено от силна ревност.

Преди да се омъжи за българина Филип Николов, Славка Найденова е живяла с чернокожия Лестър Уилсън, от когото е синът й Пол. Преди по-малко от година Лестър Уилсън се жени за рускинята Наталия.

По време на разпитите убийцата отклонявала всички въпроси, които изразявали съмнения, че тя действа по поръчка на някого. \"Единственият ми мотив е ревност\", заявила тя пред прокурора.

Семейството на Славка Найденова обаче се съмнява, че в цялата история има хора, които по един или друг начин са насочвали действията на рускинята.

\"Следователите обаче продължават да разследват дали Уилсън е имала съучастници от руската мафия. Може да се очаква разследването да се развие в неочаквана посока\", заяви вчера бащата на убитата Славка Павел Найденов.

Засега обаче няма събрани доказателства за подобна версия, става ясно от разследването на двойното убийство.

Смъртното наказание в САЩ се изпълнява от 1976 г. насам. През миналата година в САЩ са изпълнени 106 смъртни присъди, а година по-рано - 111. За сравнение, през 2007 г. на смърт са осъдени 119 души, а през 1999 г. такава присъда са получили 284 души.

Най-често на смърт осъждат съдебните заседатели във Вирджиния и Тексас, показва статистиката. До април 2008 г. действа 7-месечен мораториум над смъртното наказание. След този мораториум през 2009 г. във Вирджиния е издадена само една смъртна присъда. От 1976 г. в САЩ насам са изпълнени 1189 екзекуции, сочи статистиката.

http://www.blitz.bg

ВСИЧКО ОКОЛО УБИЙСТВОТО НА СЕСТРАТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ И СИНА И В САЩ


 

 


Сходни връзки

Електрически стол за убийцата на Славка, заклала от ревност, не по поръчка | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Електрически стол за убийцата на Славка, заклала от ревност, не по поръчка
Автор: Anonymous да 2010-02-24 @ 12:00 EET
Лелееееееее как е успяло едно 7 годишно момиче да направи такава работа .Ужас.
Електрически стол за убийцата на Славка, заклала от ревност, не по поръчка
Автор: Anonymous да 2010-02-24 @ 15:16 EET
Редактора ПОПРАВИСА!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди