изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:31 EET
Цветлин Йовчев: Ахмед Емин не е бил служител нито на НСС, нито на ДАНС и няма информация да е сътрудничил на която и да било слу    
Ред и сигурностСофия. Извършва се проверка на наличната информация в ДАНС, както и на материалите, които ни предостави Главна прокуратура, по случая със смъртта на Ахмед Емин. Това каза председателят на ДАНС Цветлин Йовчев пред журналисти, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Тази проверка е възложена, тъй като в материалите, които са получили в прокуратурата при разследване на смъртта, са се съдържали данни, които могат да поведат в насока, която да касае националната сигурност. „Резултатите от проверката, които сме получили до момента сме ги изпратили и работим съвместно с Главна прокуратура”, каза Йовчев.
На въпрос - колко са съществени пропуските в разследването на смъртта на Емин, Йовчев каза: „Това, което каза главният прокурор, е абсолютно точно”. Запитан дали може да се смята, че Емин е имал поръчка да убие Ахмед Доган, Йовчев заяви: „В детайли не мога да се спирам на нищо като информация, която се съхранява в ДАНС. Не е редно”.
На въпрос - имал ли е Емин формални или неформални взаимоотношения със служители на ДАНС, Йовчев заяви: „Мога да ви кажа само, че Ахмед Емин не е бил служител нито на НСС, нито на ДАНС, както и няма информация той да е сътрудничил на която и да било служба. Не мога да коментирам нито това дали той е бил оперативно интересен, нито дори по някакъв начин името му е попадало в информационните масиви на ДАНС, защото това не е коректно”.
Службата премина през доста трансформации, направени са доста значителни реформи, които допринасят за доста по-успешното и по-доброто функциониране на агенцията, каза още Йовчев.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

Цветлин Йовчев: Ахмед Емин не е бил служител нито на НСС, нито на ДАНС и няма информация да е сътрудничил на която и да било слу | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди