изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:33 EEST
Певицата Катя Близнакова: Карамански ме насили!    
Интервюта
С Иван Костов имахме флирт, но не стигнахме до леглото.


Катя Близнакова е пяла и на мутри, и на политици. Нейният хит “Лиляно моме” се превърна в химн на култови мъже от ъндърграунда като Иво Карамански и Жоро Илиев; както и любимо парче на Иван Костов. Репортер на “ШОУ” пожела да научи повече за живота на певицата, която пя “по трибуни и маси” в зората на демокрацията и бе издигана в култ от най-известните мъже на нацията, а днес е принудена да се бори за хляба.

..................................
- Катя, познавала си доста от известните и днес мъже на България. Но да тръгнем от Иван Костов...

- Какво да ти кажа за Костов, освен че бях негова любимка – да. Разбирай го в оня смисъл, че просто ме харесваше – имаше флирт, но до легло не сме стигали. Бях негова последователка – вярвах му и работих за каузата, но се разочаровах от него. От високомерието и нехайството към хората на изкуството. Това ме отблъсна и отдалечи. Аз съм народен човек и си казвам, каквото мисля. Иван Костов предпочете обаче да се обгради с ласкатели и, както знаеш – загуби. Сега, когато отново е на върхова позиция, е добре да си припомни това.

- За ласкатели от вашите среди ли говориш?
- Ами, и от нашите. Ако ти кажа имената на Вили Кавалджиев и Богдана Карадочева стига ли? Те буквално се изживяваха като месии и двамата.

Но за лична изгода.

Както и да е, простила съм им отдавна.

- Богдана Карадочева, доколкото знам, е мастита рентиерка, а съм чувала, че е и лихварка в гилдията ви...
- Тя си е финансова хиена, но в случая не пречеше толкова заради пари, колкото “за разкош”. Има хора, на които това им доставя удоволствие. Подливаха вода, уреждаха си свои хора за участия.

- Как се издържа една сама жена и певица като теб в сегашната криза?
- Ами, тежко. Трудно и мъчително – с помощ оттук-оттам. Затова не мога да простя на тези, за чиито каузи пяхме безкористно и идеалистично, че ни обърнаха гръб и ни оставиха сираци. Докато други, които се правеха на “репресирани”, натрупаха състояние. Затова вече не пея за идеи, а за пари. Но в душата си ненавиждам, че се срина духовността в нас. Знаеш ли колко много творци, и колеги сред тях, умряха в мизерия. Други се пропиха и се самоунищожават. А мъдрецът е казал:” Помогнете на таланта, бездарникът сам ще се оправи”. Творците са крехки, нежни – не винаги устойчиви...

- Вярно ли е, че майката на убития Боби Цанков е направила популярна песента ти “Лиляно моме”?
- Да, Юлето я направи хит. Аз познавах Боби от малък. Той беше много добро дете, но все се пъхаше – искаше да парадира, и това му изяде главата. И аз бях такава преди,

но се научих да си затварям устичката.

Иначе човек лесно си набира врагове и ядове.

- Познавала си Емил Крокодила, Иво Карамански, Георги Илиев – разкажи нещо за тях...
- С Крокодила бяхме най-близки. Все ми се кълнеше, че не е убивал хора. А аз го закачах: “Искаш да кажеш лично!”. С други думи, че ги е поръчвал. Беше добър. Тези хора объркваха с добротата си – някак си не можеше да си представиш, че режат глави. Жоро ме уважаваше много, но с брат му бяхме по-близки. А с Карамански имах една злополучна нощ, която - слава на Бога, добре че не завърши трагично... Защото си беше пийнал доста. Настояваше да го целувам. Не да ме изнасили, а да го целувам. На другия ден ми се извини, донесе ми цветя. Някогашните мутри даваха и бакшиши, и цветя носеха! Но нещо смешно ще ти кажа. Не знам дали ще ми повярваш, `щото от много колежки съм чувала за големи пари – бакшиши са им давали “космически” цифри. На мен никой, кълна ти се, не ми е давал бакшиш. Само цветя. Не знам защо.

- А политиците? Познаваш ли по-отблизо някой от сега актуалните политици още от миналото?
- От правителството познавам лично Николай Младенов. По моя преценка е изключително мъдър и премерен човек. Може да му се вярва. А с Бате Бойко имахме общ “дебют” по БНТ - в предаването “Формула 5”

Беше суперпритеснителен

– чак да не повярваш как се смущаваше тогава и колко напред „дръпна” – и като поведение, и като всичко!

- Чела си, предполагам, книгата на Ицо Петрофф и други негови публикации, в които изкарва гръцкото ти гадже Костис гей, и се споменава за Марто Попов като за жиголо...
- Не знам кой е тоя Марто, но Костис е мъжът, след когото не мога да погледна сериозно на друг мъж. Стопроцентов мъж, какъвто рядко се среща. Така че не знам какви ги говори Ицо Петрофф. Между другото, бяхме скарани с Костис, понеже ми изневери, но днес точно ми се обади и поиска прошка – сдобрихме се. Ти си ми на късмет.

- Кажи нещо повече за Костис...
- Живее в Атина, разведен е, без деца. Завършил е инженерство в Америка и работи по международни програми за облагородяване на Гърция. Занимава се и с рентиерство – дава жилища под наем в Атина. Аз го поканих в България и изкарах с него най-изпепеляващата любов, която можеш да си представиш.

- Как се запознахте?
- На едно събиране през лятото. Моят приятел – бизнесменът Йоанис, ни запозна.

- Този Йоанис не е ли спонсор на Сашка Васева? Ти си добър приятел – това е рядко срещано във вашите среди...
- Аз нямам приятелки от бранша, но съм в добри отношения с всички. Със Сашка работихме 3 години заедно – това сближава.

- Характеризирай я. Тя в момента хем кани премиера Борисов на промоцията си, хем го атакува за данъците...
- Сашка си е “сам юнак на коня”. Винаги е била такава – много не говори. Действа и никой не може да я спре. Огън момиче е – допада ми темпераментът й и нейната чувствителност.

- Замалко да ви скара ваша колежка, която беше измислила, че си правила някакви “хубави” работи на мъжа й Христо. Ще кажеш ли името на тази певица?
- О, не, няма, защото ще си разваля отношенията с издателите. Така или иначе, планът й за интрига между мене и Сашка не успя.

- Чувството за хумор ли ви свърза с Венци Мартинов – бившия ти съпруг?
- Според него – моето “ку-ку” чувство. Така или иначе, приятели сме и до днес. И като ме питат как може бивши съпрузи да останат приятели, винаги казвам: “С уважение и цивилизованост”. Понякога се чудя с какво съм го заслужила Венци. Той изпълва голяма част от миналото ми. Но в момента има сериозна връзка и не искам да говоря повече – от уважение към жената до него.

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Певицата Катя Близнакова: Карамански ме насили! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди