изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:32 EET
ДВЕ ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА С ВЛАКА-УБИЕЦ 40-ГОДИШЕН ВАГОН СЕ ПРЕВЪРНА В КОВЧЕГ ЗА 9 ДУШИ    
ОбществоТова каза за НДТ бащата на една от жертвите на влака-убиец Даниел Вичев - Васил Вичев

В последния ден на февруари се навършиха две години от една трагедия, която отне живота на невинни хора. В памет на жертвите на влака-факла София-Кардам, отново бе отслужена панихида в храм "Света Троица". За това какво всъщност е станало разговаряхме с Васил Вичев - баща на загиналия Даниел Вичев.
"От фактическа гледна точка вече всичко е изяснено. Неоснователно за мен процесът се протака, за да се размие във времето, като се настоява да бъдат повикани и да дадат показания в залата свидетели, които вече веднъж са дали такива при разследването на трагедията, като например една свидетелка, която е в Кьолн /Германия/" - казва Вичев. Следващото заседание е насрочено за 22 и 23 март в Окръжния съд в Плевен. Според него обаче, процесът не е истински и той пита: "Къде е бившият директор на БДЖ, къде е вече бившият министър? Защо те не понесат своята отговорност за това, което стана. Аз проведох свое собствено разследване. Оказва се, че тези вагони са произведени през далечната 1968 г. в бившата ГДР, като до момента на трагедията са претърпели 22 капитални ремонта, при всеки от които се дава 2 г. гаранция. Злощастният вагон по документи е влязъл на 12.02.2008 г. в депо “Надежда” за текущ ремонт, като е трябвало да му бъдат сменени осветителни тела и инвертори. По документи по него е работено на 13.02.,а на 14.02 преди обяд е изваден от депото. Никъде обаче не е описано кой е работил, колко и какво е правил. Още по-странното е, че до включването на вагона в композицията София-Кардам няма никакви документи за този кушет-вагон и не се знае той дали е пътувал, къде е бил, нищо...” .
В една от най-големите влакови трагедии в страната смъртта си в кушет - вагона на влака София - Кардам преди 2 години намериха 9 души.
 


Сходни връзки

ДВЕ ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА С ВЛАКА-УБИЕЦ 40-ГОДИШЕН ВАГОН СЕ ПРЕВЪРНА В КОВЧЕГ ЗА 9 ДУШИ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДВЕ ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА С ВЛАКА-УБИЕЦ 40-ГОДИШЕН ВАГОН СЕ ПРЕВЪРНА В КОВЧЕГ ЗА 9 ДУШИ
Автор: Anonymous да 2010-03-02 @ 16:25 EET
Вичев какво иска,ОС Плевен да се занимава с неговото разследване ли??Даже не се е напънал да разбере каква стойност имат показанията в досъдебното разследване и каква пред съдебния състав.Явно и репортерите не го знаят !
ДВЕ ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА С ВЛАКА-УБИЕЦ 40-ГОДИШЕН ВАГОН СЕ ПРЕВЪРНА В КОВЧЕГ ЗА 9 ДУШИ
Автор: Anonymous да 2010-06-23 @ 06:30 EEST
Ало анонимния!!! Ти осъзнаваш ли къква е трагедията, който не си изпълнява служибните си задължения да не му се търси одговорност ли?Щом компания БДЖ чрез билета които е закупен от пътник - това е ДОГОВОР и се задължава да го изпълни, нещо повече : И ДА ПАЗИ ЖИВОТА НА ПЪТУВАЩИТЕ! Но нали както винаги в България виновен е потърпевшия! Тъка ,че се скрий и недавай коментари които са близки до главата ти, но са дълеко от мозака ти!!!!!!!!
ДВЕ ГОДИНИ ОТ ТРАГЕДИЯТА С ВЛАКА-УБИЕЦ 40-ГОДИШЕН ВАГОН СЕ ПРЕВЪРНА В КОВЧЕГ ЗА 9 ДУШИ
Автор: Anonymous да 2010-06-23 @ 09:08 EEST

Докато си говорим като телефонисти с "Ало", все ще е тъй работата. Жалко за малкото свястни хора по тази хубава земя, но мърлящината винаги води до трагедии.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди