изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:21 EET
Новият управител на НОИ се обяви срещу намаляването на осигуровките    
Новини Новият управител на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева заяви, че осигуровките не трябва да се намаляват повече. България е страната с най-ниските осигурителни вноски за пенсии и в същото време с едно от най-лошите съотношения между работещи и пенсионери, отбеляза тя.

Дали ще има по-нататъшно намаляване на осигурителните вноски е въпрос, който предстои да се реши с бюджета за 2011 година, коментира Митрева в понеделник пред БНТ.

Според нея сега не е подходящо да се говори за увеличаване на пенсионната възраст, нито за удължаване на осигурителния стаж, тъй като проблемът с безработицата е много сериозен.

От ГЕРБ вече обявиха, че евентуално вдигане на стажа и пенсионната възраст може да се очаква след 2012 г. Все още не се знае дали при положение, че управляващата партия отложи пенсионната си реформа, ще удържи на политическото обещание за намаляване на осигурителната тежест до края на мандата.

Тази година осигурителните вноски бяха намалени с 2 процентни пункта.

\"Високи пенсии се получават при високи доходи. Не може да искаме висока пенсия, когато заплатата, на която човек е работил и са внасяни вноски, е ниска\", коментира още Митрева.

Според бившия социален министър Иван Нейков обаче постигането на по-високи пенсии минава през увеличаването на пенсионната възраст.

Той коментира още, че намаляването на осигуровките трябва да е пряко свързано с ръста на работната заплати. Ако има достатъчно голям ръст на работната заплата, тогава няма да намаляват сумите, постъпващи в НОИ, посочи Нейков.

http://www.mediapool.bg

 


Сходни връзки

Новият управител на НОИ се обяви срещу намаляването на осигуровките | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Новият управител на НОИ се обяви срещу намаляването на осигуровките
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 13:06 EET
da go dyxa6 kyrvo grozna
Новият управител на НОИ се обяви срещу намаляването на осигуровките
Автор: Anonymous да 2010-03-08 @ 13:19 EET
ами да  що да не се увеличат годините  за пенсиониране  с памперсите  на  дупетата и  на  работа  първо бяха  точките  сега  малко им се виждат годините  как може  един  работил тежка работа през целия си живот да се  пенсионира  на 65  те  кво  по тяхните год  и тяхната  работа  ли  ще съдят  за другите  може  ли  един депутат да  сравнява  неговият труд с труда  на  един  работещ човек тежък физически труд !Кой не иска да работи в парламента  до  обяд спът в парламента след обяд у дома  и  аз  искам така не на 65 ами  до края на живота си ще работя ! МАЛОУМНИЦИ ! 
Новият управител на НОИ се обяви срещу намаляването на осигуровките
Автор: Anonymous да 2010-03-09 @ 01:01 EET

На тоя скелет сигурно някъде нещо ще му се случи ........ !!!!!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди