изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:55 EEST
Полицията спря обир на злато след престрелка    
Ред и сигурност
Престрелка с въоръжени бандити стана тази вечер в Пазарджик. Полицията е успяла да предотврати въоръжен грабеж на златарско ателие на кръстовището на улиците „Бузлуджа” и „Вит” в квартал "Изток".


Трима въоръжени са задържани, съобщи пред "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Единият от нападателите, въоръжен с автомат, е бил задържан пред златарското ателие и в него е открито злато. Вторият се е опитал да избяга и е произвел няколко изстрела срещу преследващите го полицаи, след което е бил задържан. Третият е задържан в автомобила, с който са се опитвали да избягат участниците във въоръжения грабеж. Двама от тях са криминално проявени”, уточни той.

Министърът заяви, че групата е наблюдавана от три седмици и днешните действия на полицията са завършек на една добре свършена работа.
„Правиха няколко подготовки и опити да го извършат в по-ранен период от време, но днес придобиха тази смелост. Благодарен съм на полицаите и криминалистите от Пазарджик, които показаха на практика как трябва да се борим с въоръжения бандитизъм”, каза още Цветанов.

Пред Нова телевизия той уточни, че полицията не е арестувала по-рано тримата, за да може да ги хване на местопрестъплението.
"Иначе щеше да има условни присъди", коментира министърът.

От МВР съобщиха официално, че по информация на собственика на ателието бандитите са опитали да откраднат около 3 кг златни накити.

Няма пострадали. Единствено един от работещите в ателието е леко одраскан от куршум. На мястото е пристигнал и екип на Спешна помощ, предаде още "Фокус".
Според говорителя на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов този от апашите, който е открил огън, е успял е да стреля само с пистолета, полицаите не са му дали шанс да използва автомата. dir.bg

 

 


Сходни връзки

Полицията спря обир на злато след престрелка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди