изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:30 EET
Лицето показва съдбата, характера и здравето на всеки    
Любопитно Любов или антипатия от пръв поглед – мнозина вярвят, че събеседник с тежка челюст има лош характер, малките очи гледат злобно, тесните устни издават скъперник. После всеки разбира дали не се е лъгал. И се съгласява с мащехата на Снежанка, която счупила огледалото, понеже не й казвало, че е най-красива на света.

Древните смятали чертите на лицето за отражение на душата. По темата писал Аристотел, познания имали Питагор и др. Чак след векове художниците почнали да съотнасят човешки и животински черти, за да обяснят лукавото лисиче изражение или царствената лъвска властност.

Във Великата поднебесна империя гадаенето по лице за съдбата и характера е от времето на Жълтия император, първите писания са от 6 в. пр. Хр. Често цитират мъдрец, според който благородството и подлостта се отразяват в строежа на костите, грижите и радостите са съсредоточени във външния вид, а успехите и провалите на човека се проявяват в решителността. Древните лечители слагали диагнозата по лицето на пациента, после така препоръчвали подходящи брачни и бизнес партньори.

Вече е по книжарниците творбата на Джийн Хейнър “Лицето като огледало” на ИК “Хермес”. Авторката анализира човешки характери и съдба чрез китайската физиогномика. Тя е усвоила умението от свекърва си и други учители по фън шуй. Разбира се, Хейнър сочи и древните тълкувания на чертите, и сегашното разбиране за тях, и как си влияят. Нищо страшно, ако мъжът има пълни устни – в миналото смятали, че ще умре разорен, днес – че си пада по удоволствия.

Жена с властни бузи не става за подчинена – и тя, и шефовете й няма да се чувстват спокойно. Още по-интересно е четенето на лица, когато се знае: челото говори за тийнейджърските години и ранната младост, ушите – за детството, носът за 40-те, брадичката за 60-те и т.н. Четирите порти – местата, които показват десетилетията след 40, всъщност разкриват какво може да ни се случи при навършване на съответна възраст.

Белезите, бръчките, бенките, петната и т.н. предупреждават за важни моменти. Хейнър подчертава: както са се появили, така могат и да изчезнат, щом човек се освободи от определени житейски обстоятелства.

Тази физиогномика се основава на разбирането за петте елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Те са белязали всяко лице по-силно или слабо, но ако се вглеждаме, постепенно ще започнем да ги различаваме.

ВОДАТА - за нейните представители са важни ушите, линията на косата, горната част на челото, областта под очите, брадичката. Дългият, добре оформен филтрум е знак за здраве, дълголетие, репродуктивна способност. Двойната брадичка свидетелства за обективизъм и старини в доволство.

ДЪРВОТО - при тези личности веднага се забелязват челната кост, веждите, слепоочията, челюстта. Веждите говорят за черния дроб, справянето с алкохол, токсини, гняв. Но сега е модерно да се скубят. И какво? Дълговеждите имат много приятели, изтънените вежди отричат истинските чувства. Раздалечените вежди обещават да се сработвате в големи екипи. Чупнатите сочат припряност...

Авторката препоръчва да не се бърза и с козметична хирургия, защото ефектът е краткотраен, ако не преодолеем в себе си състоянията, които слагат отпечатък на лицето.

ОГЪНЯТ – пламенни хора личат по очите, къдравата или червената коса, заострения край на някои черти. Големите очи свидетелстват за влюбчивост и чувствителност, присвитите дистанцират. Очи с наклон нагоре имат оптимистите, с прав долен клепач благоразумните. Ако се вижда бяло под ириса, то сигнализира за стрес, болнавост.

ЗЕМЯТА - за хора с този елемент са характерни устата, долната част на бузите, назалният мост, областта над горната устна. Древните китайците наричали придобивки пространството около горния клепач. Ако то е подпухнало, вероятно сте пестеливи, но ако подпухването е по-голямо, говори за застоял живот и произтичащи от него проблеми. Белег или промяна на цвета в областта на горната устна са знак за натрупани негативни емоции.

МЕТАЛ – тези хора се отличават по носа, бузите, бледата кожа и бенките. Хейнър предупреждава за смаляването на носа: корекциите може да отслабят възможностите, които животът дава на 40, а и да се отразят на личната сила. Някога нарочно масажирали носа на князете и вярвали, че само човек с голям нос ще стане цар. Гърбицата на обонятелния орган се приема като нужда да командвате, извитият надолу крие проницателност, чипият - сантименталност, класическият – идеализъм...

Хейнър учи читателите да четат детско лице, много родители търсят предупредители какви бели ще правят палавниците, от какъв стрес да ги пазят. Всъщност за малки или големи “Лицето като огледало” е урок да разбираме и другите, и себе си каквито сме, да се харесваме и обичаме.

Шарен свят

*НЕ СЪМ ФИЗИОНОМИСТ се извиняваме, когато някой каже, че вече сме се запознавали. Според учените способността да се помнят лица се определя от гените. Наскоро Лента.ру разказа за изследване, обхванало 298 двойки близнаци. Оказало се, че еднояйчните запомнят лица с приблизително еднакъв успех, а при разнояйчните не е така.

* ФЪН ШУЙ УЧИ да не се поставя огледало срещу врата или легло. На сън душата напускала тялото и не било сигурно ще се върне ли. Съвременните хора смятат: не е добре да се събудиш след кошмар, че да видиш и уплашеното си изражение.

* СВЕЖИ С МАЛКО ГРИМ искат да станат мнозина. Инфокс.ру напомня за изследване на древноегипетска козметика, пазена в Лувъра, според което някогашният макиаж и лосион били колкото за разкрасяване, толкова и лек срещу очни и кожни болести.

* МЛАДОТО СИ Е МЛАДО, а според Км.ру американските тийнейджъри използват всекидневно 17 козметични продукта, зрелите жени до 13. В Англия предлагат макиаж на 6-годишни, повечето хлапета посягат към козметика след 11. Годишно в женския организъм попадат около 2,5 кг от червило, маски, кремове.

Митове и поверия

* В древен Китай огледалото било... КОМПАС. Излъсканата метална повърхност имала кръг небето, вписан в квадрат земята, а отстрани огледално на действителното място разполагали Голямата мечка. Съоръжението отразявало магическото равновесие в света, после започнали да го оставят в гробниците, за да помага на знатните в преминаването към отвъдното. Все още се вярва: старите огледала помнят собствениците си и техните страдания.

* От римската история идва легенда за ДВУЛИКИЯТ ЯНУС – бог на праговете и вратите, който не бил лицемер, а символизирал начало. Едното му лице е сила и решителност, второто дружелюбие и мъдрост, душа и тяло, външно и вътрешно.

* Поверията вещаят беда, СЧУПИ ЛИ СЕ огледало. Не е хубаво човек да се гледа в повърхност с пукнатини и петна. Не разрешават децата да правят “муцуни” пред огледало, за да не се запази грозотата за зрелите им години. Казвали, че ако момче дълго се оглежда, порасне ли, ще му крадат конете.

http://www.novinar.net

Формата на дупето издава характера

Формата на бюста определя характера на жената

Дължината на женските пръсти говори за характера

Как се гадае по женските гърди?

Mоже ли датата на раждане определя характера?

Любимата храна разкривала характера

Как може по чертите на лицето да се ”прочете” характерът ви

Как правят секс различните зодии?

Мъж се избира по формата на ухото

Коя е идеалната ви половинка според звездите

ГЪДЕЛЪТ - НАЧИН ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ЗДРАВЕ

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ЗА КРАСИВИ РЪЦЕ

 


Сходни връзки

Лицето показва съдбата, характера и здравето на всеки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди