изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:42 EEST
КЛЬОЩАВИТЕ ЖЕНИ КРАСИВИ ЛИ СА?    
Любопитно Преди две години международната модна сцена изживя известно сътресение, след като Испания въведе правила за минималното тегло на манекенките, а Италия я последва. Какво обаче е останало от добрите пожелания днес?

"Най-хубавото на жените е тяхната женственост, тяхната чувственост" - казва Джорджо Армани, безспорният цар на модната сцена в Милано. За когото обаче женствените извивки май не са част от женствеността.

Когато в Милано моделите поемат по подиума, се натъкват на възхитени погледи. Макар някои от супер кльощавите създания да би трябвало по-скоро да предизвикват съчувствие.

Все по-слаби

Тънки като моливи крака, тесни бедра, но пък ярко открояващи се ключици - това е днешният идеал на ревютата. По много сходен начин изглеждат и момичетата, които могат да бъдат срещнати по улиците на Милано.

"Това е предразположение" - казва Марина, която е висока 1,75 м и тежи към 50 килограма. Тези, които гладуват в името на перфектната си линия, често не си го признават. Включително и моделите, завзели Милано по време на Седмицата на модата.

Към които не е да не се отправят и критики - като например от страна на Марио Босели, президента на италианската Модна камара. Той е свидетел на това как от 80-те години насам моделите стават все по-слаби.

"Анорексията не е болест, причинена от модната индустрия. Темата е комплексна, но модният свят не би трябвало да налага идеали на красота, които да насърчават разпространяването на това заболяване - това не е продуктивно, включително от икономическа гледна точка. Ако модните къщи произвеждат само дрехи с малки номера, оставят без внимание голяма част от клиентелата си."

От две години насам модната седмица в Милано се открива с шоу на по-пищни форми - в знак на протест срещу кльощавите, казва Марио Босели. Но дизайнерите не се въодушевяват от идеята да наемат тези модели и по принцип всичко си остава точно така, както си е било преди, въпреки протокола, подписан от Босели от името на италианските дизайнери през 2007 година.

Манекенки или закачалки?

"През декември 2007 година с тогавашната министърка подписахме протокол, забраняващ достъпа до подиумите на особено кльощавите модели. Въведохме определени незадължителни критерии, разчитайки на доброволното им приложение от страна на модните къщи.

Системата обаче не функционира ефективно - признава шефът на модната камара и допълва: Пропаднаха и опитите да се въведе единен кодекс за избора на моделите, варира дори и минималната долна възрастова граница, която за модната седмица в Милано би трябвало да е 16 години."

Източник: Deutsche Welle

actualno.com

СРАВНЕТЕ С ПИЩНИТЕ МОДЕЛИ В ЕРОТИКАТА

 


Сходни връзки

КЛЬОЩАВИТЕ ЖЕНИ КРАСИВИ ЛИ СА? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди