изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 20:24 EEST
3 години „пробация”, заради блудства    
Ред и сигурностРайонен съд – Добрич, призна 39-годишния Стефан М. Ив. от Добрич за виновен в това, че на 20 и 26 август 2009 г. в Добрич, е извършил блудствени действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление с две лица, навършили 14-годишна възраст, като употребил за това сила. При разглеждане на делото като съкратено съдебно следствие съдът му даде максималното възможно наказание – „пробация” за срок от 3 години

В този период Стефан Ив. ще търпи „задължителна регистрация по настоящ адрес”, „задължителни срещи с пробационен служител” и трябва да отработи 320 часа годишно безвъзмезден труд в полза на държавата за срок от 3 години.

Районен съд – Добрич, допусна делото да се гледа по съкратената процедура по молба на подсъдимия и след като той призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Наказателно-процесуалният кодекс не позволява на съда да откаже разглеждането на делото по този ред при условие, че няма причинена смърт, телесна повреда и деянията не са извършени при пияно състояние.

На 20.08.2009 г. след 12 ч. той вървял след 36-годишна жена в посока на ЖК „Добротица” в Добрич и я сграбчил през раменете, надвесил се над нея и се прилепил плътно към тялото й. Потърпевшата се опитала да се измъкне, но Стефан Ив. я държал здраво и я хванал за бюста. Свидетелката извикала, а подсъдимият хукнал да бяга към парка.

На 26.08.2009 г. Стефан Ив. нападнал в гръб 29-годишна жена в района на Старческия дом, сграбчил я през рамото с едната ръка и силно я притиснал плътно до тялото си. С другата ръка Стефан Ив. бръкнал под полата й и грубо я опитал, като през цялото време пъшкал тежко като при полова възбуда. Свидетелката извикала, а насилникът я пуснал и тръгнал пред нея. Жената извадила телефона си и му казала, че ще извика мъжа си, който е полицай. Тогава подсъдимият избягал.

Подсъдимият бил задържан от оперативна група на Първо РУ на МВР – Добрич, в градския парк. Служителите на реда решили да проверят самоличността на мъж, който излизал от храстите, и се насочили към него. Видели го да стои на пейка до ресторант в парка, след което се мушнал в храстите зад нея. Полицаите се убедили, че той визуално отговаря на описанието, дадено от пострадалите жени и го последвали в храстите. Подсъдимият стоял там със съблечени панталони и без бельо. Стефан Ив. бил отведен в полицията за установяване на самоличността му. Той е бил разпознат от пострадалите жени.

Съдебно-психиатрична експертиза е установила, че подсъдимият е вменяем.

Стефан Ив. има основно образование, неженен, безработен е, осъждан е три пъти и срещу него са образувани други наказателни производства. Той е извършил двете престъпления по настоящото дело в изпитателния срок на присъда от 2007 г. за кражба.

Присъдата на Районен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Добрич, в 15-дневен срок.

 

16.03.2010 г.                                   Пресслужба Добрички районен съд   

 

 


Сходни връзки

3 години „пробация”, заради блудства | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
3 години „пробация”, заради блудства
Автор: Anonymous да 2010-03-16 @ 18:39 EET

 ако тоя  не бъде осъден  с всички тия висящи дела  следващия път  ваз  и вашите деца и жени да  обарва и напада  безобразие  там  в затвора  ще има тая възможност даже и да бъде обарван те  много харесват такива като него


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди