изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:58 EET
Кога сексът е противопоказен?    
Здраве Нашите баби са се страхували от сексуалните отношения преди брака: изгубването на невинността преди сватбата се е смятало за позорно петно в биографията. Нашите майки вече са знаели, че сексът не е само съпружеско задължение, но и удоволствие. Нашите по-големи сестри избираха своите партньори не само по техните душевни, но и физически качества. А за нас... не останаха никакви сексуални забрани. Единственото, което ни ограничава - от време на време - са предупрежденията на лекарите

Сексът по време на критичните дни.

Преди не се е препоръчвал. През този период шийката на матката е отворена и съществува риск от проникването на микроорганизми в кухината на матката.

При сексуален контакт по време на менструация се повишава вероятността от развитието на възпалителни процеси в половите органи. Съвременните лекари са по-толерантни към секса по време на месечния цикъл. Те дори заявяват, че сексът през тези дни премахва болезнените симптоми и действа благоприятно на женската психика.

Така че, в крайна сметка, сексът по време на месечния цикъл е индивидуален въпрос на желание и комфорт у всяка една жена. За защита през този период, дори с постоянен партньор, все пак е добре да се използва презерватив.

Не забравяйте, че и през този период може да забременеете – сперматозоидите запазват своята активност до една седмица след като са попаднали в женското лоно. Следователно, не трябва да пренебрегвате средствата за контрацепция, които трябва постоянно да ви съпътстват.

Сексът по време на лечение на заболявания, предаващи се по полов път.

Микоплазмоза, хламидиоза, уреаплазмоза, гъбични заболявания... При лечението на всякакви инфекции, предавани по полов път, лекарите препоръчват въздържание от полови контакти.

Ако вашето желание “тежи” повече от всички забрани, задължително трябва да използвате презерватив, за да не заразите партньора си и за да избегнете повторното си заразяване.

С всички изброени инфекции можете да се заразите и при орално-генитални контакти, предупреждават специалистите.

Сексът по време на “женски” болести.

Не се препоръчва правенето на секс при:
- Цистит. Активният секс може да предизвика остра форма на това заболяване т.нар. “цистит на медения месец”.
- Възпаление на израстъци. Поради болезнените усещания по време на половия акт жената няма и желание за секс. При лечението лигавицата на влагалището става по-ранима и може лесно да се травмира по време на полов контакт.
- Колпит (възпаление на влагалището). По време на това заболяване половият живот е напълно забранен.

Секс след хирургична намеса.

Ако операцията е направена в областта на малкия таз или засяга репродуктивната система, лекарите сами посочват началото на сексуалния живот. Като правило “завръщането към големия секс” може да стане 2 - 4 седмици след операцията. Първоначално, обаче, трябва да използвате по-щадящи пози и темпове на сексуалните си контакти.

Сексуалните отношения са забранени и до 3 седмици след извършването на аборт, тъй като матката дълго време си остава отворена рана.

Операциите не трябва да са повод за отказване от секса. Сексуалните отношения не са противопоказни при отстраняване на матката. Жените трябва да се наясно, че тази хирургична намеса не е повод за комплекси – партньорът не усеща никаква промяна.

Анален секс.

Той не трябва да се използва като средство за контрацепция. Научно е доказано ,че спермата пак може да попадне във влагалището. Освен това, този вид “удоволствие” травмира и инфектира женския организъм и затова мехлемите и презервативът са задължителни.

Орален секс.

При оралните контакти се предават многобройни полови инфекции. Затова, ако не сте уверена в собственото си здраве, задължително използвайте презерватив. Ако не сте убедени в здравето на партньора си, по-добре отложете “оралните удоволствия” за по-добри времена.

Секс по време на бременност.

Може и дори е необходим. Възникващото у жената състояние на блаженство въздейства благоприятно на бъдещото дете.
Сексуалните отношения трябва да се прекъснат само в следните случаи:
- при заплаха от прекъсване на бременността;
- при многоплодна бременност;
- при признаци на амнионит;
- при всякакви усложнения;
- при лоши показатели на микрофлората на половите пътища при мъжа (в този случай се препоръчва използването на презерватив през последните 1-1,5 месеца от бременността);
- при болезнени усещания от страна на жената.

Пред първото тримесечие лекарите препоръчват сексуален живот в по-щадящ режим. Второто тримесечие е най-благоприятният период за близост. Токсикозата е преминала, коремчето започва да расте, рискът за здравето е минимален и не е нужно да се предпазвате. През последните три месеца сексуалните отношения отново трябва да бъдат щадящи. Въздържайте се от секс през последните 2-2,5 седмици. През този период главичката на плода е разположена много близо до отвора на шийката на матката и съществува голям риск от провокиране на преждевременно раждане.

Секс след раждане.

Забравете за половите контакти минимум 6 седмици след раждането: матката и родовите пътища трябва да се възстановят и да си възвърнат предишното състояние. След този период не забравяйте, че проблемът за вашето предпазване отново е актуален.

От всичко казано става ясно, че в повечето случаи в периода на бременността все пак може да се води полов живот.
Нашето тяло не е източник на стрес, а на удоволствие. Особено, ако се отнасяме към него и към здравето си с внимание и любов!

http://health.actualno.com

ОЩЕ ЧЕТИВА НА ТЕМА СЕКС ПРОЧЕТИ ТУК

 


Сходни връзки

Кога сексът е противопоказен? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди