изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:24 EEST
Пепа Малката Мечка превзе бизнеса на Косьо Самоковеца    
Новини След скандална публикация на “ШОУ” редакцията беше буквално атакувана от търговци, чиито джобове са олекнали заради искани подкупи. Който не плащал, му пращали хора от най-новата групировка - бандата на Търтеите. За пръв път парите от далавери с внос и износ се събират не в София, а във Велико Търново, където дори няма митница! Събираемостта е толкова печална, колкото беше по времето на Жан Виденов! Ето какво разказаха пред нас потърпевши, експерти и митничари, между които има и честни хора. Все пак!

Голям купон е паднал в митниците по време на блокадата на гръцките фермери, разказаха шофьори и търговци.

По 100 евро е била мизата за нашите да минат отвъд. Само дето ги давали на пияните трактористи, а не на комшиите митничари, които не смеели да ги вземат. От наша страна рушветите за цистерна бензин са били 5 хил. евро. Те се шарят на местните деребеи.

На всичкото отгоре в Агенция “Митници” готвят отварянето на ресторант, чийто спонсор, естествено, ще бъде държавата. Според предварителния ценоразпис кюфтето ще струва 25 ст., кебапчето – 30, салатата – 50, супата – 40 ст., проучи пръв “ШОУ”.

В това няма нищо лошо, защото благодарение на социалните екстри в тази агенция хубавица от нисшия персонал пристига всеки ден на работа с лъскав “Майбах” в 8.30 ч. сутринта. Дай Боже, всекиму!

Шефове от митниците още от заранта киснат по кафенетата с чаша уиски и цигари без бандероли. Един от тях е митничар с прякор Симбайката. Да им се чудиш защо го правят, след като цялото конфискувано уиски е тяхно, ама друго си е да плащаш от джоба! По-престижно е.

В момента в средите на контрабандистите е много актуална т. нар. Група на Мечките.

Нейните шефове са екзотични майка и дъщеря, арестувани преди време за далавери, заедно с шефка на митническо бюро, срещу която още тече дело. Щерката Пепа –Малката Мечка, започва кариерата си в началото на 90-те г. от Турция. Смята се за една от най-добрите специалистки по “френски език”. Майка й е бивша главна счетоводителка. Пепито се издига в йерархията като водачка на камиони по времето на Косьо Самоковеца. Официалният й бизнес е обичаен за този вид нахакани персони – фризьорски салон в “Слатина”. Първоначалният тласък в кариерата й дава баща й – служител в “Кинтекс”, който охранява 300 хил. пушки в таен склад в Горубляне.

Друг виден играч в момента, когато се разместват пластовете, е небезизвестният Любо Четворката. Той изгря на хоризонта с турското карго като “професор” по кожените изделия. Любчо и Малката Мечка са остатъци от ВИС, но не това е важното. Всички те са започнали контрабандния си възход чрез близки “милиционери” от “Криминална полиция” в ДНСП. След убийствата на шефовете им те се превръщат в мощни самостоятелни играчи, разкриват от МВР, чиято следваща акция щяла да бъде техният лов.

Но най-страшното дотук засяга здравето на българина. Страната е залята от тонове контрабандни и некачествени зеленчуци, които не отговарят на стандартите на ЕС и, меко казано, са отрова с дълго и невидимо действие.

Те влизат през две направления – Турция и Македония. Никой не може да каже дали не са генномодифицирани и с какви точно торове и нитрати са отгледани, твърдят експертите. Над 80% от пазара е залят от тях. Пристигнали са по сергиите ни чрез митнически измами. Ще ги познаете по това, че са твърде скъпи и хич нямат вид на нашенски.

Според официалната статистика на здравното министерство българинът консумира през последната година 50% по-малко плодове и зеленчуци.

Митниците са събрали с 2 млрд. лв. през 2009 г. по-малко в сравнение с 2008 г. Цифрите са секретни, но “ШОУ” се добра до тях. Узнахме и че през първите 3 месеца на т. г. са събрани 300 млн. лв. по-малко в сравнение със същия период на м. г. А когато цифрите говорят, боговете мълчат.

Анализът показва, че по тези показатели 2010 г. е по-зле от 2009 г. Заради това се оповестиха непопулярните мерки – по-малко пари за майчинство и облагане на работещите пенсионери с данък. Именно от НАП и митниците се очаква да пълнят хазната открай време, но според неофициална статистика на Министерството на финансите се очаква да фалират най-малко 25% от малките магазинчета.

Причината – те са принудени да продават под тезгяха, за да оцелеят. Точно като едновремешните битаци, по договорка, без фактури и касови бележки. Тъй като държавата не им връща ДДС, което никога не е било.
Във финансовото министерство експерти изготвят топ 3 на провалите. Ето част от тях, които имаме смелостта да цитираме. Тотален е провалът в спирането на контрабандата. Цели 90% от стоките в малките магазинчета са вкарани по “стария начин”. 70% от зеленчуците и плодовете са с неизвестен или фалшифициран произход. Никога досега за цели 8 месеца не са хващани кокаин и амфетамин под 1 кг! От МВР вече се питат да не би пътят на дрогата да ни е заобиколил, което си е чист майтап!Вече стават тотални измамите при износ от България. Последният хит е да се товари стока от 1 тон в камиона, а да минава като пълен с 10 и да се тегли ДДС за това количество.

По-зле с парите в хазната не сме били от времето на Жан Виденов, разкриха митничари единствено пред в. “ШОУ”. Хората не смеят много да говорят, след като бяха въведени изпити и конкурси за това кой да остане на работа. 580 трябва да си отидат! Но има и смелчаци.

В момента се разчита на обеднелите гърци да оправят България чрез пазаруване в районите близо до тях, но нито лев не влиза в бюджета, защото стоките, които се продават у нас, са наполовина контрабанда, издадоха държавните служители.

Какви са последните далавери в татковината ни? Събирачницата на пари от рушвети вече не е София, а Велико Търново. Там върлува т. нар. Банда на търтеите, които според източниците ни работят заедно с мобилните групи, маскирани като бизнесмени. По този начин вече великотърновската мафия командва софийските митници, твърдят служителите.

Превзет е и пазарът за бензин, от който много се печели. Гърци прииждат на наша територия, за да купят гориво с левче по-евтино. Част от горивния бизнес се върти от Малкото Пиле, скромен и не особено атрактивен брат на елегантния Ники – Голямото Пиле.

Комшиите пазаруват алчно и храни и селскостопански продукти. Най-голямото нашествие е в Петрич и Сандански. Край границата е пълно с китайски пластмасови стоки за по 1 лев. В това няма нищо лошо, ако пари влизаха в хазната. Но всъщност повечето от стоките са внесени контрабандно и за тях не е платено нищо на държавата.

Арабската мафия превзема пазара у нас. На върха са хора, които отдавна живеят у нас и са женени за българки. Имат стар статут на търговци и са агенти на бившата ДС.

Те се занимават с китайско и турско карго от годините на Жан Виденов, че и по-отдавна. Никога не са пипани от службите, защото част от тях са работили за терористични кюрдски организации, които навремето никой не докосваше по политически причини.

Тонове китайски и турски стоки заливат градовете по южните ни граници и заради гръцката криза се продават без касови бележки и фактури в т. нар. “бутици” като европейски стоки, алармираха митничари. Специални рейсове с гръцки пенсионери ги водят в последните дни да напазаруват евтино, видя “ШОУ” на място. Търсят се предимно дрехи, костюми за “мъртъвци” и подобни обувки.

Този луд шопинг щеше да бъде прекрасен, ако парите влизаха в хазната, но те потъват в джобовете на арабските контрабандисти, които имат и българско гражданство.
Друг крупен контрабандист, заел едно от освободените от млади мъртъвци пространства, е т. нар. Козел. Той е бивш шеф на митниците, а прякорът му идва от рехавата и според него особено очарователна брадичка.

Той е приятел на друг бивш лидер, който нашумя с прякора Сотир и се занимаваше с далавери с кафе, както писа “ШОУ” в миналия си брой. Козела обаче е майстор по захарта, която контрабандира през Варна и Бургас. Внася я нелегално от Бразилия и я декларира като друг вид стока. Това се прави, защото ЕС ни уреди с квота, която не трябва да надвишаваме, а тя отдавна е прескочена. Подозрителната захар на Козела не се продава по магазините. Тя се влага в безалкохолни напитки и сладкиши, а той има цяла верига от посредници.

Според митничари далаверите по границите са се засилили двойно през последните 7 месеца. Те разкриха, че на всеки 2 обмитени камиона, влизат 3 необмитени. Те не декларират мита и данъци, но си плащат рушвети на съответните хора. Така е било само по времето на Жан Виденов. При Иван Костов не е било допуснато такова беззаконие. Според експерти от МВР само след 2 месеца ще стигнем нивата на контрабанда от югоембаргото. Тогава тя е достигала 60% според статистиката.

Още по-лошо е, че старите играчи във врътките, които бяха подгонени от властта, са се върнали тихомълком и с подставени лица в играта през септември 2009 г. В бизнеса е останала и Ирина Дебелата, част от екипа на Ники Пилето и на Косьо Самоковеца. Това е най-голямата контрабандна кралица на стоките за 1 лв. Сега е нейното царство, защото българинът много обедня. Именно тя внася и т. нар. турски фенерчета-убийци, които могат да ти отнесат пръстите и очите подобно на дефектна пиратка. Според осведомени тя си оставала човек на Ники Пилето, а сега и на брат му – Малкото Пиле, който върти петрола у нас.

Турските стоки са поделени от арабските бандити – Ибрахимовците и Арабския Доктор, добре познати на НСС и свързани с ПКК и Сивите вълци. Те обаче не обмитяват вече в София, а в Пловдив. Само дрехите, които внасят, идват до Софийската митница. 80% от турските дъвки и близалки вече са под шапката на митничаря Митко Милионера, който в момента се бори за по-висок пост. Да напомним, че това все пак е обмитяване – 2 камиона плащат нещо, но останалите три – нищо!

Бакшишите за солени и сладки вкусотии като гризини и бисквити са по 3000 лв. на камион. За дъвките скачат на 5000 лв., твърдят търговци и митничарите го потвърждават. А пък за 1 камион с качествена стока се плаща 6000 лв., което не е никаква сума, ако подмениш бройките и тарифните номера. Парите се разпределят по веригата и стигат до зам.-началник митници. Оттам нататък къде отиват, всеки мълчи.

Ванина ЗДРАВКОВА / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Пепа Малката Мечка превзе бизнеса на Косьо Самоковеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди