изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:39 EEST
Путин: Терористите ще бъдат унищожени    
По света
Организаторите на днешните терористични актове в Москва ще бъдат намерени и наказани, заяви днес в Красноярск руският премиер Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС. По последни данни броят на жертвите достигна 38. Още 64 души са на лечение в различни московски болници. Състоянието на поне седем от тях е тежко.


Две жени камикадзета са взривиха тази сутрин на две централни станции на метрото в Москва. В една от тях - "Парк на културата", по-късно е бил намерен неизбухнал "пояс на камикадзе", съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на източници от силовите структури, предаде БТА.

Властите смятат, че жените принадлежат към терористична групировка, свързана със Северен Кавказ. Следователите са идентифицирали останките на една от взривилите се днес атентаторки.
"Съдейки по наличните данни, това е било момиче на 18-20 години, с кавказка външност, с черни коси", заявил източник пред агенцията. 

"В Москва бе извършено ужасно по своите последици и отвратително по своя характер престъпление срещу мирни граждани", заяви междувременно Владимир Путин по време на видеоконферентен разговор със ситуационния център на министерството на извънредните ситуации.

"Аз съм уверен, че правоохранителните органи ще направят всичко, за да намерят и накажат престъпниците. Терористите ще бъдат унищожени", закани се Путин.

Той разпореди на семействата на загиналите да бъдат изплатени обезщетения в размер на 300 хиляди рубли (около 10 хиляди долара). На тежко ранените и получилите средни травми ще бъдат изплатени по 100 000 рубли, а на леко пострадалите - по 50 000 ($1 ~ 30 рубли - б.р).

Руският премиер призова московските шофьори на таксита "да не се възползват от създалата се в столицата обстановка и да не надуват цените", съобщи ИТАР-ТАСС. Този призив бе отправен, след като се появиха съобщения, че тарифата на такситата в районите близо до двете станции на метрото, в които бяха извършени атентати, скочила десетократно. За курс били искани по 100 долара.

Владимир Путин бе на посещение в Красноярск, но е взел решение да промени работната си програма и да се върне в столицата във връзка с терористичните удари в московското метро, съобщи пред журналисти говорителят на правителството Дмитрий Песков, предаде Интерфакс, цитирана от "Фокус".

Агенцията съобщава още, че бойна мина е намерена в района на гара Палиха на Московската железопътна линия.
„В 14:15 часа служители на транспортна милиция откриха мина на перона,” съобщи ръководителят на пресслужбата на Московското управление на транспортна милиция Татяна Агапова. По думите й, мината се намира между коловозите.
Засега няма яснота дали тя има връзка с атентатите в метрото на Москва.

Лидери от целия свят осъдиха самоубийствените атентати в Москва, съобщават световните агенции. Президентът на САЩ Барак Обама определи нападенията като "жестоки деяния" и подчерта, че американският народ е солидарен с руския народ в стремежа му да се противопостави на яростния екстремизъм и на терористичните атаки, които са израз на пълното незачитане на човешкия живот.

С четири изявления - на председателя на ЕК Жозе Барозу, на испанското ротационно председателство на ЕС, на дипломат номер едно на ЕС Катрин Аштън и на председателя на ЕП Йежи Бузек, Европейският съюз също осъди нападенията в Москва и подчерта, че застава в този тежък момент до руския народ.
dir.bg
 


Сходни връзки

Путин: Терористите ще бъдат унищожени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди