изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:25 EET
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ УВОЛНИ "НАГЛОТО" ЧЕНГЕ ЙОРДАН КОСТОВ, ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО ТОП ПОЛИЦАЙ В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

    След приключване на дисциплинарното производство вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е подписал заповедта за уволнение на Йордан Костов - инспектор в сектора за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода. Както е известно Костов, който е родом от Добрич, бе задържан за връзка с т. нар. банда \"Наглите\", автор на голям брой отвличания през последните години.



Цветанов е наложил най-тежкото дисциплинарно наказание на полицая за злоупотреба със служебно положение и деяния, несъвместими с Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

41-годишният служител на главна дирекция \"Криминална полиция\" бе задържан в началото на февруари при съвместна операция на ГД “Вътрешна сигурност” и ГДБОП. Тогава кабинетите му в главната дирекция и в Трудово-поправително общежитие в Казичене бяха запечатани. Той бе привлечен като обвиняем по досъдебно производство по описа на Софийска градска прокуратура за тежко умишлено престъпление. Наложена му бе мярка за неотклонение \"задържане под стража\".

Йордан Костов е охранявал двама от бандата за отвличания в затвора в Казичене, съобщиха електронни медии. Инспекторът вършел услуги и на тартора Ивайло Евтимов-Йожи. МВР тръгнало по дирите на надзирателя, след като при разпит Павел Петков - Павката проговорил. Полицаите имали данни, че някои от отвличанията са извършени точно във времето, когато Павката и Културиста са били в \"отпуск\". „Имахме информация, че в минал период от времето се е познавал с част от групата. Смятаме, че там е изградена една добра корупционна схема за подпомагане и възможност за по-облекчен режим на част от хората, които бяха задържани по „Наглите” и които са излежавали присъди”, обясни преди време министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Йордан Костов издействал отпуск от затвора на милионера Васил Маникатов, а после казал на похитителите и те го отвлекли, писа \"24 часа\". Маникатов платил около 8 хил. лева на инспектора, за да му издейства отпуск от облекчения затворнически режим в Казичене. Веднага след като бил пуснат обаче, осъденият за наркотици бе отвлечен, а роднините му платиха над 1 млн. лева откуп. След ареста на Костов Маникатов го разпознал и веднага потърсил връзка с разследващите органи.

Имаме съмнения, че Йордан Костов има връзка с изчезването на децата ни. Това казаха на пресконференция родители на младежи от Добрич, които са в неизвестност от 1998 година. Една от майките - Кръстинка Димитрова, обясни, че когато децата им са изчезнали,  Йордан Костов е бил началник на \"Криминален отдел\" към Първо РУ на МВР. Наказан е бил от бившия директор на полицията в Добрич Аргил Спасов, който го изпратил в РПУ - Шабла. След това бил върнат от следващия директор в Добрич. \"Искаме от министъра на вътрешните работи да не пропуснат да разпитат Йордан Костов и по нашите случаи. Искаме да го сложат на детектор на лъжата\" - настоя Димитрова. Родителите на изчезналите млади хора настояват за среща с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. НДТ

 

УВОЛНИХА ДОБРИЧКИЯ ТОП ПОЛИЦАЙ ЙОРДАН КОСТОВ

Милиони платили семействата на отвлечени в Добрич - без резултат

Проверяват арестуваният полицай Йордан Костов

\"НАГЛИЯТ\" ПОЛИЦАЙ - СВЪРЗАН С БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ОТ ДОБРИЧ?

Ченге пуска милионер от затвора, да го отвлекат Наглите

СГС остави Йордан Костов в ареста

Срещу 5000 лева полицай служил на ”Наглите”

 


Сходни връзки

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ УВОЛНИ "НАГЛОТО" ЧЕНГЕ ЙОРДАН КОСТОВ, ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО ТОП ПОЛИЦАЙ В ДОБРИЧ | 7 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ УВОЛНИ "НАГЛОТО" ЧЕНГЕ ЙОРДАН КОСТОВ, ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО ТОП ПОЛИЦАЙ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 10:31 EEST
Защо медията е толкова деликатна по отношение името на директора който е върнал на работа Йордан Костов?Целият град знае за близките семейни и приятелски отношения между Й.К. и Румен Иванов.
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ УВОЛНИ "НАГЛОТО" ЧЕНГЕ ЙОРДАН КОСТОВ, ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО ТОП ПОЛИЦАЙ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 10:42 EEST
А знае ли народа, че сегашния директор на ОДП Добрич - Стефан Йончев, чрез давлението на Румен Ивавов предложи на Станимир Флоров - директор на ГДБОП лицето Йордан Костов за началник на БОП - Добрич. Защо мълчите всички и замазвате издънките на Румен Иванов. Невиждате ли, че ченгето толерира само некадърника Иван Мандев.
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ УВОЛНИ "НАГЛОТО" ЧЕНГЕ ЙОРДАН КОСТОВ, ИЗЖИВЯВАЩ СЕ КАТО ТОП ПОЛИЦАЙ В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-03-31 @ 20:36 EEST
Дай инфо ОТВОРКО!!!!!!
серум на истината...
Автор: Anonymous да 2010-04-03 @ 22:32 EEST

Журналисти питали Цветан Цветанов:

Господин министър не вървим ли към полицейска диктатура ?

Как може да се постановяват присъди само по данни от СРС и тайни свидетели ?

Цветанов бойко отговорил:

Ако зависеше от мен присъдите трябваше да се базират на комбинацията - детектор на лъжата и серум на истината...

открити източници
Автор: Anonymous да 2010-04-05 @ 10:56 EEST
След обиска на Октопода занесли купищата иззети документи на министър Цветанов.
Той дълго чел и с ужас установил, че Алексей Петров знае почти колкото цялото МВР.
След интервютата на министъра за паралелното МВР, писарушките установили, че целия архив на Петров се състои от открити източници.
Обяснили на Цветанов, че това не е класифицирана информация, но че всички уважаващи себе си служби я набират и че е много полезна. Недоумявайки как е пропуснал такова нещо Цветанов наредил да му се носят всички открити източници.
Писарушките възроптали - Но г-н министър вие не можете да прочетете цял месец откритите източници само от един ден ?
Тогава Цветанов наредил - Да ми се носят прочетени !
открити източници
Автор: Anonymous да 2010-04-05 @ 12:45 EEST

Посоката е правилна, но съпротивата е жестока. Навсякъде, всичко е уредено с връзки. Свободен предприемач не може да влезе в никаква ниша без да се наложи да подкупи тоз оня. Негативните ефекти са два - много занемарена работна сила и обществото не реагира адекватно срещу престъпността.

Държавата ни не е \"полицейска\", понеже законите са твърде демократични. Проблемът е, че обществото има сгрешени ценности. Затова и в съда не минават нещата - защото докато едни се трепят да ловят бандити, отстрани кибиците ги гълчат и ръкомахат с мръсни ръце... Ти байно 10 млн. лева можеш ли да изработиш за един живот? Не! А ония са ги откраднали от общото - ей тъй - все едно си чупи хляб. Аз ако съм ще го наритам още там. Щото той от моите и от твоите уста ги взима тези пари. Не работи за тях... И после пътища нямало, армия нямало, болници нямало... Ами няма да има... То тез работи пари струват. :-(

качулки и белезници
Автор: Anonymous да 2010-04-06 @ 23:27 EEST

Журналисти питали Цветан Цветанов:

Господин министър защо ще се крият лицата на задържаните? Не е ли и това гавра с правата на човека?

Министърът хладнокръвно отговорил:

Именно заради предотвратяване на гавра с правата им лицата на задържаните ше бъдат скрити с качулки, а за гарантиране на сигурността им ще са с белезници.

Реплика от залата:

Не е ли по-редно да им се прочетат правата и да са по-малко гаврите дето се случват после в МВР-то, а пътят до ареста е дълъг и не е безопасно да се пътува с качулка и белезници в компанията на \"изнервени\" полицаи и прокурори...


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди