изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:00 EET
Защо жените остават в посредствени връзки, дори когато и сърцето, и здравият разум негодуват?    
Любопитно Лесно е да поддържате посредствена връзка. Трудно е да намерите истинската любов. Ако копнеете за голямата любов на живота си, защо хабите ценно време и енергия с мъж, за когото знаете, че не е това, от което се нуждаете? Разберете защо жените понякога саботират собственото си щастие, като влизат в отношения, които не удовлетворяват емоционалните им потребности и упорстват за връзката си, дори когато сърцата и здравият разум им казват, че има нужда от промяна.


1. Мразите самотата
Жените обичат да имат време за себе си, но да се чувстват самотни е друга история. Когато няма мъж, при когото да се прибирате в къщи и на когото да пожелаете “лека нощ”, е трудно да не се чувствате подтисната. И ако всичките ви приятелки са намерили “онзи, единствения”, дори посредствената връзка може да изглежда по-добра алтернатива от нищо.
Лесно е да останеш с г-н “Горе-долу”, когато другата възможност е самотна вечеря. Но ако сте с неподходящия човек, може да се почувствате дори по-самотна.
Посредствената връзка увеличава риска от изневяра, тъй като, когато не сте удовлетворена, изкушението да кръшнете е почти неустоимо при появата на по-добър “вариант”.

2. Страхувате се от промяна
Страхът от непознатото и ужасът от самотата вървят ръка за ръка. Повечето жени се притесняват от това как ще се адаптират към нови ситуации и дали новата ситуация няма да е по-зле от настоящата.
Промяната изисква да излезете извън зоната на комфорта си и да дръзнете да скочите в непознатото, а това е плашещо. “Какво ще се случи, ако не намеря друг? Ами ако попадна на някой по-лош? Ами ако не мога да се справя?”. Дори не-удовлетворителна връзка може да ви създаде усещането за сигурност в перспективата на тези въпроси, особено ако той се нуждае то вас повече, отколкото вие от него. Точно това е причината, поради която много жени се въздържат да направят по-добър избор.

3. Смятате, че той ще се промени
Много жени не само остават в лоши връзки, за да избегнат промяна, но често се вкопчват в нереалистични очаквания, че настоящият им партньор ще се промени към по-добро. Те упорито убеждават себе си, че бракът ще накара и двамата да работят за подобряване на връзката или че по магически начин той ще засили чувствата им.
Едно от основните правила при намиране на подходящ партньор е да приемете, че хората не се променят в това, което са. С други думи – “вълчо кожата мени си, но не и своя нрав”. Този, с когото излизате в момента, ще остане същият и когато се омъжите за него, независимо колко много се надявате, че ще го “превъзпитате”.
Същевременно, това не важи за “химията” помежду ви. Вярвате или не, онова, “животинското” привличане, може да се появи по-късно, особено ако това, което ви е привлякло в партньора, е неговият интелект. Дайте си време, но ако след няколко месеца искрите още ги няма, може би е време да се огледате наоколо.

4. Смятате, че след като всички останали го харесват, вие също трябва да го харесвате
Повечето жени отдават твърде голямо значение на това, какво мислят другите и остават в неудовлетворителни връзки, защото приятелите или семейството им смятат, че този мъж е страхотен. Звучи глупаво? Ами...то си е глупаво!
Никой не знае по-добре от вас дали нещата се получават или не. Ако между вас двамата няма спойка, няма никакво значение колко го харесва баща ви или колко му се възхищават приятелките ви. Вие сте тази, която трябва да живее с него – буквално.

5. Имате ниско самочувствие
Някои жени не вярват, че заслужават голямата любов. Те остават в лоши връзки, защото им липсва самочувствието да направят по-добър избор.
Преди да можете да намерите “единствения”, трябва да можете да цените себе си.
Дайте си достатъчно време, за да узреете и да започнете да се чувствате “добре в собствената си кожа”, преди да пристъпите към създаване на отношения.
Не очаквайте, че някой мъж ще ви превърне в жената, която искате да бъдете.
От лошите връзки можете, все пак, да извлечете нещо полезно: те помагат да разберете коя сте в действителност и какво не искате от живота и в частност – от любовта.

Запомнете, че когато става въпрос за любов, вие сте отговорна за собственото си щастие. Ако заложите на посредственото, се “продавате” евтино и ограничавате шансовете си да срещнете любовта, която заслужавате.

http://www.tia.bg

 


Сходни връзки

Защо жените остават в посредствени връзки, дори когато и сърцето, и здравият разум негодуват? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди