изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:01 EET
Неудобните въпроси за секса, водещи до венерически болести    
Здраве

Неудобството да се коментира темата за заболяванията, предавани по полов, път с компетентно лице е причина за редица заблуди, които могат да доведат до неприятни последици. Предлагаме ви някои от най-разпространените митове за венерическите болести и истината за тях, пише ТЯ.bg.

 




1. Оралният секс е безопасен
Това не е вярно. Повечето венерически болести се предават при орални полови контакти без презерватив. Трябва обаче да се отбележи, че рискът от заразяване все пак е по-малък, отколкото при половите контакти във влагалището.

2. Половите контакти с женен мъж не носят риск от заразяване
Разбира се, това не е вярно - брачното свидетелство не е медицински картон. Освен това, ако вие имате връзка с женен мъж, то вероятно този мъж по принцип е склонен към контакти извън дома си, а това вече е рисково поведение. Имайте също предвид, че много болести протичат без симптоми, така че човек може и да не подозира за заболяване, с което може да се е заразил много преди да се ожени.

3. С много венерически болести може да се заразим в басейн или при използване на обща вана
Това не е така. Причинителите на венерическите болести са много неустойчиви във външна среда - извън човешкия организъм те бързо умират. Освен това единични микроорганизми обикновено не са способни да предизвикат заболяване. За заразяване е необходимо значително по-голямо количество микроорганизми, които могат да попаднат в организма само при полов контакт.

4. Измиването с дамски душ след полов контакт съществено намалява риска от заразяване с венерически болести
Според съвременните разбирания това не е вярно. Нещо повече - измиването с дамски душ спомага за придвижването на причинителите към горните части на половите органи, което може да доведе до усложнения, като възпаление на матката. Трябва да се добави, че измиването с дамски душ се смята за рисков фактор за бактериална вагиноза.

5. Уринирането и измиването на половите органи след полов акт намалява риска при мъжете от зараза
Рискът може и да се намали, но с колко – не е ясно. Докато със сигурност няма вреда от подобни профилактични действия, не разчитайте само на тяхната ефективност.

6. Профилактиката с хлорхексадин е надежден метод за профилактика на венерическите болести
Всъщност това е много не-надежден метод, който не дава никакви гаранции. Освен това промивките с хлорхексадин могат да доведат до дисбактериоза при жените.

7. В презервативите има отворчета, които могат да пропуснат вируса на СПИН и други причинители на венерически болести
Това не е вярно. Съвременните изследвания убедително показват, че презервативите от латекс, при правилно използване, надеждно защитават от СПИН и венерически заболявания.

ОЩЕ ЗА СЕКСА И ЗДРАВЕТО

 


Сходни връзки

Неудобните въпроси за секса, водещи до венерически болести | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди