изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:16 EET
300 протестираха пред НС срещу насилието над животни    
Общество

Над 300 души протестираха пред парламента срещу жестокостта към животните. Това е поредна проява на възмущение от случилото се с кученцето Мима в Дряново. Част от протестиращите носеха върху дрехите си стикери с надписа „Жестокостта към животните е престъпление", а други издигаха плакати с исканията: „Спрете безсмисленото насилие срещу животните", „Затвор за убийците на животни".



На площада пред народното събрание се събираха подписи в подкрепа на петицията за криминализиране на особената жестокост към животните.

Възникналата по повод случая Мима група във Фейсбук, вече обединява хиляди хора и ще набира привърженици към исканията в петицията до 31 май.

Говорителят на групата Жасмина Цветанова съобщи, че петицията в електронния й вариант, е подписана над 50 000 пъти и че от хартиената подписка се очаква още по-голям резултат. Тя ще бъде разпространявана от човек на човек и там, където няма интернет.

Към средата на юни вероятно петицията с подписите ще бъде внесена в парламента. http://news.ibox.bg

Лапите на това куче са били отрязани от човек с 2 голи ръце и нож защото... имал свада със собствениците. Мотивацията на няколко човека стигна до създаването на ПОДПИСКА с иск за промяна на Закона за Защита на Животните от агресия и изтезания. Необходими са 500 000 подписа за референдум за промяна на Закона за Защита на Животните да включва наказание затвор 1 до 5 години

Линк на петицията: http://bgpetition.com/zashtita-zhivotni/index.html

ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ?

 


Сходни връзки

300 протестираха пред НС срещу насилието над животни | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди