изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:59 EET
Разпознати са едва 14 от загиналите поляци    
По света
   Днес е ден на траур за институциите на ЕС в Брюксел и в Русия в памет на полския президент Лех Качински и на 93-ма представители на политическия и военния елит на страната, които загинаха в самолетна катастрофа в събота.


В цяла Русия националният флаг ще бъде смъкнат наполовина, а там, където това е невъзможно по технически причини, върху знамената ще бъде поставена черна лента, съобщи БТА.
Властите призоваха културните обекти, телевизиите и радиостанциите да отменят развлекателните програми и събития. "Аз и всички граждани на Русия сме потресени от тази ужасна трагедия", каза президентът Дмитрий Медведев в телевизионно обръщение към полския народ.

Днес всички заседания в европейските институции ще започват с две минути мълчание, а флаговете пред сградите ще бъдат спуснати наполовина, предаде БНР.

Вчера на летището в Смоленск се състоя церемония на прощаване с полския президент, в която участва руският премиер Владимир Путин. Ковчегът с тялото на Качински пристигна във Варшава и бе посрещнат от хиляди опечалени.
Телата на само 14 жертви са били идентифицирани от роднините им безпроблемно, заяви полската министърка на здравеопазването Ева Копач, съобщи БГНЕС.
По думите на Копач, която е в Москва, други 20 тела може да бъдат идентифицирани от експерти по съдебна медицина, докато ДНК-тестове ще бъдат необходими за потвърждаването на самоличността на останалата част от жертвите.

Редица световни лидери изразиха съболезнованията си към полския народ. Израелският премиер Бенямин Нетаняху нарече Качински голям приятел на Израел и похвали усилията му да излекува раните от Холокоста.
"Всеки американец, който се възхищава на постиженията на Полша" е съпричастен с нейната скръб, каза държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и добави, че Съединените щати ще работят с Полша, "за да изградят бъдещето, за което хората в самолета дадоха живота си". http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Разпознати са едва 14 от загиналите поляци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди