изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:18 EEST
Аню Ангелов за катастрофата: Не видях нищо, усетих удара    
Новини
Тази сутрин от Правителствена болница трябва да бъде изписано детето, което пострада снощи при катастрофата с автомобила на военния министър Аню Ангелов. Самият министър, след като беше прегледан, напусна болница "Лозенец”, като не успя да уточни, дали колата му е преминала на червен светофар, съобщава PRO.BG.


Катастрофата стана снощи минути преди 20 часа, когато черният "Мерцедес" на Националната служба за охрана пътува с военния министър към "Бояна". Правителствената лимузина не спира на червен светофар и при преминаването й през кръстовището, в нея се блъска джип, също марка "Мерцедес". "Черният "Мерцедес” тръгна на червено да се качва към резиденцията и беше ударен от джипа, в който имаше дете”, разказа очевидецът Теодор Хлебаров. При инцидента, 4-годишното дете, пътуващо на задната седалка на джипа си удря главата и губи за кратко съзнание. "Бащата викаше, крещеше…Казваше "Убихте детето ми!”, разказа още Хлебаров. Пострадалото дете беше откарано в Правителствена болница лично от нейния директор Любомир Спасов, който също пътувал по посока "Бояна". "Детенцето няма проблеми, няма наранявания и счупвания. Министърът има само охлузвания”, обясни директорът на болница "Лозенец” д-р Любомир Спасов.

Часове след инцидента, пред Правителствена болница се събра почти цялото цивилно ръководство на военното министерство, за да се увери, че министърът не е пострадал сериозно. "Видях…по-точно, усетих, от дясната ми страна, че идва кола и инстинктивно се предпазих с ръка от удара”, спомня си военният министър Аню Ангелов. Министърът обаче не можа да обясни, дали неговият автомобил е преминал на червено. "Трябва да кажат компетентните органи.
 
Там е моят шофьор, разпитват и свидетели. Нищо не мога да кажа – от там директно дойдох тук”, обясни Аню Ангелов пред екипа на PRO.BG в Правителствена болница. Теодор Хлебаров, обаче е категоричен: "По всяка вероятност беше на червено, защото джипът тръгна с останалите коли, а колата на министъра беше сама на кръстовището. Със сигурност караше много бързо.”

Директорът на НСО Димитър Димитров беше повече от лаконичен и единствено заяви, че ще разпореди проверка, дали и защо шофьорът не е спазил Закона за движение по пътищата. Това е поредният инцидент с автомобил на НСО. Само миналата година, в рамките на три месеца, два автомобила от премиерските кортежи катастрофира.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Аню Ангелов за катастрофата: Не видях нищо, усетих удара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди