изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:04 EEST
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?    
Общество В Добрич се заформя интрига коя улица трябва да бъде асфалтирана. Желания много, необходимости - още повече, но... Парите са малко. Подобно е положението и във всички градове и села в България. А и голяма част от пътищата са гробница не само за автомобилите, но и за хора, катастрофирали по причина на плачевното, на трагичното състояние на пътищата ни.


Споделете вашите идеи, мисли, становища по проблема пътищата и тяхното изкърпване или цялостно асфалтиране, било в Добрич, било където и да сте в България или по света.

УЛ. „Л. КАРАВЕЛОВ” СКОЧИ СРЕЩУ ОБЩИНАТА ЗАРАДИ ДУПКИТЕ

ФОРУМ 3: МОЖЕМ ЛИ ДА СПРЕМ ИЗРОДИТЕ ДА СЕ ГАВРЯТ С ЖИВОТА НИ?

ФОРУМ 2: КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ "ГРЪЦКИЯ СЦЕНАРИЙ" В БЪЛГАРИЯ?

ФОРУМ 1: КОЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ДУПКА НА БЪЛГАРИЯ?

ФОРУМ: "ЦИГАНСКИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА":

 


Сходни връзки

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА? | 31 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 06:57 EEST
Вярно, че улиците за ремонт са много, а дупките още повече.Но ми се струва,че уличките около и зад Съдебната палата са в най-окаяно състояние.Все пак това е идеалният център и институция, която се посещава от огромен брой хора.Да не говорим за живущите и служителите, които са принудени да се сражават по тези улички, за да стигнат до домовете си и до работните места.Време е да се сложи ред.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-27 @ 09:43 EEST

Разбитите улици водят до много големи косвени загуби: 1) големи разходи за текущ ремонт на превозните средства. 2) забавен трафик, откъдето следват: а/ по-голяма степен на замърсяване с изгорели газове; б/ повече загубено време за достигане до работното място навреме. 3) изплащане на обезщетения за щети и пропуснати ползи от частни лица. 4)намаляване на привлекателността на града, а оттук - а/ липса на инвестиции; б/ текучество на млади хора по посока на по-уредени населени места.  ;-)

Аз мисля, че и в Германия никой не иска да асфалтира шосетата и улиците за своя сметка, но с годините са осъзнали, че един премерен разход днес, спестява огромни разходи в бъдеще време. Ние у нас днес, за съжаление, виждаме резултата от това какво става, когато 20 години само консумираш, а не поддържаш. Колкото повече се чака, толкова бъдещите разходи ще са по-големи и трудни.

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 10:33 EEST
Отсечката за Кобаклъка е трагична и човек не може да ползва парка, преди целият Добрич се събираше там през пролетта и лятото
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 11:12 EEST
Не се заформя интрига , г-жо Дукова.Това е вашият начин на мислене,псевдожурналистика с дъх на лучена яхния.Хората са просто недоволни.Много недоволни.От лицемерието , двойните стандарти , от многото думи и празни обещания.
Уж били отпуснати 50 хил. лв.,после се мислило за още 700 хил. лв ,та и заем от Общинска банка за 10млн. Хората ,г-жо Дукова, не са максималисти.Напротив , те са търпеливи ,даже повече от колкото трябва.И вие се възползвате от този факт.Настойвате тези от улица еди коя си срещу другитре от другата.Прийом , познат от сталиново време.Трудно се свиква с мисълта , че всяка кауза се защитава с много работа.Лесно сигурно е било да си член на Висшия съвет на БСП(БКП).Друго е да си председател на комисия за Регионално развитие ,международно сътрудничество и европейски програми.За този пост трябват хора с голям размах ,въображение и нестандартни подходи.Не забравяйте ,че сте лице на ГЕРБ и много добричлии , които вярват в тази партия са гласували и за Вас (верояно правейки компромис).Преди ден-два премиера Бойко Борисов каза:"Стига приказки за октоподи ,нагли и лапачи.Искам асфалт , много асфалт." С пари от бюджета ,  данъците ,европейските фондове.Къде е мястото и какво направихте Вие досега в тази комисия?Колко проекта защитихте? Хората разбират ,че е трудно ,но искат да запушите качествено поне дупките по улиците и тези в работата си за града.Има и друг начин -просто си подавате оставката ,заедно със всички ,които почти 2 мандата не свършиха нищо ново ,освен да довършат започнатото преди тях.

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 11:27 EEST
Кобаклъка да ти е проблем. Сигурно отдавна не си бил там, от детството, щом не знаеш, че няма вече парк. А относно улиците - всички малки улици са разрушени. Аз живея на такава - в центъра. Просто да се започне отнякъде. И без да се краде , моля.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 14:05 EEST
Има парк. До "Дъбовете"...Само че общината не е осигурила подходяща верижна машина, за да може децата да бъдат извозени дотам... А! И ако може малко горските да почистват след "горските нимфи", че по много поляни салфетките и презервативите са повече от тревата. :-))))
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-28 @ 23:58 EEST

Йоско Маринов "не подстрига ли" Кобаклъка?

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-04-29 @ 17:36 EEST

Само една част.

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-02 @ 04:54 EEST
AZ IMAM EDIN KOMENTAR PO - PAZLOCHEN  ; Kak beshe privatiziran XIPODRUMA??????????????????? Molq napravete edno jiornalistichesko PAZSLEDVANE
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-03 @ 14:25 EEST
Що за питане?!Разходете се и сама ще стигнете до отговора.Може да поканите и г-жа Детелина.......,че тя забрави да ходи пеша!А какво да кажем за тия т.н. тротоари,които глътнаха пари ,а сега са жалки подобия .
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-10 @ 14:38 EEST
Днес, 10.05 ,ден след проливния дъжд започна ремонт на ул."Л.Каравелов".Без знаци за отклонение на движението ,без предварително съобщение за тези ,които паркират там.Пълен хаос.Движещи се по тротоарите коли ,изнервени работници,претупване на работата.На въпроса "Защо става така" обяснението е ,че Полицията (илиКАТ) не разрешавали да се регулират или временно да се затварят улици по време на ремонт.Общински власти ,фирма изпълнител ,органи на реда -глупост ,идиотщина ,простотия......
Къде е будната НДТ -журналистика- създава се нова "интрига" - "Как да се ремонтират улиците на Добрич "

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-11 @ 20:51 EEST
най-сериозен е проблема с дупките в целия град зад сградата на съдебната палата в центъра на града срам и позор за кмета на града.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-12 @ 08:19 EEST
Плачевно е сътоянието на улиците Орфей и Димитър Ковачев, главни улици, свързващи 2-а от най големите квартали на град добрич; Тези улици от 24 години не са асфалтирани / 1986 г. /  а се изкърпват. Преди месец изкърпиха само най големити ями, а по малките дупки пропуснаха. Друга улица е Никола Петков / или Генерал Георги Попов / от паметник Добротица до Резиденцията, както и улица Стефан Стамболов / от опитното поле до Дружба /.  бул. Добричка епопея същ. Вчера като минавах по ул. Кирил и Методий до кафе аперитив Кодиак видях как се изкърпват дупките - пълни още с вода и се полага асфалтовата настилка, същото беше и по ул. Захари Стоянов.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-12 @ 10:00 EEST

Колега, проблемът е главно в по-евтините съставки на композита с който се запълват дупките;

...и в това, че не може вечно да се ремонтира с "кърпене". Тъй като един път трябва да има съответна геометрия (разбирай наклон за отводняване). А с времето тази геометрия се нарушава и се налага коригиране на целия път. Разбира се, че е скъпо... Но вече се вижда, че кърпенето "година за година" е още по-скъпо, като се сметнат и косвените щети. ;-)

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-13 @ 14:30 EEST
браво
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-15 @ 09:16 EEST
зъгласна съм с последното , но нека Дидка Николова да си стои на бюрцето и да раздава коледна украса понеже народът е слаб и малко красота по коледа вдиг просперитета и едно базарче ако открие всичко ще е наред - пък улиците нека си стоят доста гладни има трябва и те да прибират у джобчетата
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-21 @ 16:11 EEST
госпожо къмет на грат Добрич кога ще асвалтирате ул Балкан улицата е във плачевно састояние
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-21 @ 18:23 EEST
Улица "Васил Левски" до дискотека "Звезда" е много хубаво направена. Какво пречи и други улици да се направят така?
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-26 @ 08:18 EEST
Нищо не би трябвало да пречи, ако парите, които се отпускат за ремонт на улиците отиваха по предназначение, но нали някой трябва да си прибере повечко парички и да си напълни джобчето, а ако ги направят както трябва, джобчето ще му остане празно. Срамота е, по ул. "Христо Ботев" съвсем скоро запълваха дупките, уж, обаче как не са видели толкова много дупки, които са останали и за сега са все още малки, но само след няколко такива проливни дъждове, каквито валяха тези дни, тези малки дупки ще станат ями. Няма ли контрол над това, което се върши? Къде отиват парите на данъкоплатците? На кметицата й е ясно, че трети мандат няма да има и вдигна ръце вече от всичко, каквото можа си направи за себе си, а хората - кучетата ги яли.... /всъщност темата за безпризорните кучета е също доста болезнена/
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-26 @ 19:49 EEST
Ул."Христо Ботев" напълно трябва да се асфалтира.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-27 @ 10:36 EEST
Улица"Дунав" по пътя за Кауфланд  доста е трагично положението  при условие ,че потока от коли за магазина е  голям.Страхотни дупки.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-29 @ 19:19 EEST

Крайно време  е да се асвалтира  , ул. От Паисий 13 от към двора .От 1987 години  ,живеещите в блока  газят кал все нямало пари,  а къде  са ни парите  от  данъци  които плащаме  близо 23 години .

 

 

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-05-31 @ 22:47 EEST

veliko tarnovo ,zagore i stoletov sa mnogo zle i ne sa praveni remonti ot godini

 

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-03 @ 10:59 EEST
 kak da ne se otklonqvam ot temata .... kato iskam kmeta na dobrich qsno da kaje za6to sabori dva mosta vdobrich ediniq posoka rodopa brqst i drugiq oran jerite mesnos 4or4oligite biv6ite lozq koga se sabarqt mostove po vreme na voina vmesto da gradi tq ru6i do admin neka ipostavqt vaprosa taka li stroim nova balgaria
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-03 @ 19:51 EEST
Не мога да проумея и да приема факта, свещеника в гр.Генерал Тошево да е
циганин!Докаран тук по политическа поръчка, с протекциите на бившето
комунистическо величие Минчо Крайчев, чийто зет е , и с огромното
съдействие на кмета на Тошево г-н Димитър Михайлов, олПетър Русинов
Димитров е всичко друго но не и свещеник.Той не знае да служи, не може
да пее, не може да напише две изречения без правописна грешка, злослови
по адрес на някои от миряните, внася недоверие и сплетни в храма.Дори
неведнъж е хващан от хора да послъгва.Възмутително е в България, да
имаме поп-циганин.Дойде от Самоков, прокуден от тамошните си събратя с
едно скъсано расо и един очукан опел, но вече е с телефон за 1000лв. и
кола рено лагуна.Не знае как се прави венчавка, опело и кръщене - хората
се съмняват вече дори въобще дали е свещеник?!?И за капак на всичко, за
ремонта по един от храмовете в енорията, докара строители чак от
Самоков, цигани!И всички се питаме, кой му позволява да пилее църковни
пари и да наема работници от толкова далеч при положение че има
строители в нашето градче и в близкия областен град Добрич?Как така този
поп си позволява да плаща нощувки в хотел, храна и заплати на тези
строители?Не е ли това конфликт на интереси?Идва от Самоков и назначава
работници чак от Самоков?!!!Странни работи стават.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-04 @ 00:23 EEST
Плачевно е състоянието на "улицата" към детска градина 23.В района има и детска ясла и в момента там няма асфалт,а кал.Кошмар е как майки с колички и деца няма откъде да минат без да се окалят до колене.Обръщам се конкретно към вас, г-жо Дукова и е желателно да проверите лично какво е състоянието в района на тази детска градина-как влизат кози в двора,как няма осветление,как липсва асфалт.Мисля,че това трябва да е приоритет на общината-свободния и безопасен достъп до две детски заведения.Всички майки и деца ще ви бъдем благодарни,ако обърнете внимание и това ще едно доказателство ,че наистина мислите за децата,а не само да вдигате такси...
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-06 @ 20:41 EEST

ул."Христо Ботев","Д.Ковачев" ,ул."Стефан Стамболов"-Дружба 2 и 4 ,ул."Хан Тервел" !!!

 

 

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-08 @ 10:20 EEST
бе и аз ревах преди да се асфалтира Гурко, .. асфалтираха я, сега там карат кат джигити със 100 , без да осъзнават че има знак Стоп и вардар е с предимство.До момента след зимата са станали най-малко 7 катастрофи( на кръстовището гурко-вардар), да не говорим че и аз щях да го отнеса, след като бях с предимство по Вардар....така че като се замисля на тоз народ дивия не му трябва асфалт...единици го заслужаваме ма отаналите 80% ше злоупотребят с него!
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-08 @ 16:43 EEST

Крайно време е да има:

1. Гаранционен срок от 5 до 10 години за ремонт и преасвалтиране.

2. При нарушаване целостта на пътната настилка / при цялостно преасвалтиране /, фирмата да плаща огромни неустойки.

Вижте Добрич - Варна. Има нова отсечка - на какво прилича само 1/2 година откакто са я преасвалтирали. Това са милиони, дадени на вятъра. Сигурно не е само този път. Не знам коя фирма го прави, но мисля че беше от предходното правителство. Кога ще бъдат разследвани и колко години ще караме по " новия им асвалт ". Какви са тези нови технологии на асвалтиране / около София / и нямат ли те приложение в ДОБРИЧ ?

ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-09 @ 07:53 EEST
E, не може изборите за парламент да са на 4 години, а гаранцията за качество на улиците да е 5-10 години. Финансово не се вързват нещата с политиката.
ФОРУМ 4: КОЯ УЛИЦА ТРЯБВА ДА БЪДЕ АСФАЛТИРАНА?
Автор: Anonymous да 2010-06-09 @ 09:36 EEST
Ако се научим да не живеем като еднодневки, сигурно е възможно. ;-)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди