изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:46 EEST
Екстракт от арония помага за регулиране на теглото и кръвната захар    
Здраве Екстракт от арония действа като мощен антиоксидант и помага за регулиране на теглото и кръвната захар, съобщи "Сайънс дейли", позовавайки се на резултатите от изследване на специалисти от Министерството на земеделието в САЩ. Индианците по традиция се хранят със сушена арония и приготвят чай от части на растението, припомня изданието.


В модерното общество аронията става все по-популярна със свойствата си на антиоксидант и може да се намери под формата на хранителна добавка.

Научни изследвания са показали, че здравословните свойства на растението се дължат на необичайно високите нива на антоциани в него. Специалистите напомнят, че има различни видове антоциани, но всички те имат свойството на антиоксиданти - вещества, които предпазват тялото от вредните ефекти на свободните радикали.

Авторите на настоящето проучване са установили, че антоцианите в аронията помагат за регулиране на теглото и на кръвната захар.

За целите на изследването специалистите използвали мишки в преддиабетно състояние. Животните били разделени на две групи - на едните била давана обикновена вода, а на другите - вода с прибавен екстракт от арония. След края на експериментите учените установили, че при мишките, които пиели вода с екстракт от арония, са се понижили нивата на мазнините в коремната област и на кръвната захар. При гризачите бил наблюдаван подобряване на липидния профил и понижено производство на протеин, участващ във възпалителните процеси.

Специалистите обаче отбелязват, че са необходими изследвания с хора, за да се провери дали при тях ще се наблюдава подобен благоприятен ефект. http://www.btv.bg

ДЕВЕТ ДЪРЖАВИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ НА БОРСАТА ЗА СЕМЕНА И ПОСАДЪЧЕН МАТЕРИАЛ

40 ДЕКАРА С ЛЕКОВИТАТА АРОНИЯ ОТГЛЕЖДА ДОБРИЧЛИЯ

 


Сходни връзки

Екстракт от арония помага за регулиране на теглото и кръвната захар | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди