изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:24 EEST
Белгия първа в Европа забрани бурката    
Европейски съюз
Белгийският парламент одобри закон, забраняващ на мюсюлманките да носят на обществени места, традиционните дрехи, покриващи цялото тяло и лицето. Текстът бе одобрен почти единодушно, само двама депутати се въздържаха, съобщи Франс прес и БТА.


В Закона не се говори пряко за бурка или никаб, а се казва, че се забранява носенето на обществени места на каквато и да е дреха или було, които не позволяват човекът да бъде разпознат.

За нарушаването му се предвиждат глоба и/или затвор от един до седем дни. Позволени са изключения само за празненства като карнавали.

В Белгия носенето от мюсюлманките на традиционни дрехи, покриващи изцяло лицето и тялото, е по-скоро рядкост, но подкрепяйки предлаганата забрана, депутатите решиха, че тя е сигнал с принципно важно значение за обществото. Подобен закон се очаква да бъде приет и във Франция през май.

В края на миналата година след референдум, Швейцария забрани строежа на минарета.. www.dir.bg

Избират „Мис Нравственост” по законите на шериата

В Саудитска Арабия от тази неделя стартира конкурс за красота „Мис нравственост”. В него девойките на възраст от 15 до 25 години няма да дефилират по бански, а забулени. Те ще преминат през различни тестове, за да докажат верността си към учението на Мохамед.

Според организаторите на събитието идеята е да бъде открита истинската мюсюлманка, която проявява искрена набожност и преданост към родителите си. Задължително е обаче кандидатките да са симпатични.

Над 200 са мераклийките досега за титлата Кралица на нравствената красота. Победителката ще стане известна чак през юли и ще получи чек за 2600 долара. www.novinar.net

 


Сходни връзки

Белгия първа в Европа забрани бурката | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Белгия първа в Европа забрани бурката
Автор: Anonymous да 2010-04-30 @ 12:35 EEST
Приемаме Турция в Европейския съюз и "бурките" навлизат на тълпи от Кюрдестан. :-))) 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди