изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:57 EEST
Съществуват начини потребителите в интернет да се защитят, така че да не могат да бъдат подслушвани, според експерт    
НовиниСъществуват начини потребителите в Интернет да се защитят така, че да не могат да бъдат подслушвани. Това каза пред Агенция „Фокус” Георги Дуков от Съвместния център за обучение симулации и анализ при Института за паралелна обработка на информацията (ИПОИ) при БАН.


По думите му чисто технически е възможно цялата информация в интернет да се следи. Има обаче много неща, които пречат това да стане – Skype много по-трудно се подслушва от ICQ. Начинът на обмен и кодиране на съобщенията, не позволява съобщенията от Skype да се прочетат. Има приложения, които не са много скъпи, имащи за цел да криптират тази информация и да я защитават. Същото се отнася и за електронната поща.
Ако решат властите да подслушват, би трябвало да могат да го направят, защото те ще имат достъп до сървърите, които осигуряват обмен на тази информация, каза още Дуков.
Съветите за предпазването ни като потребители в Интернет, са свързани с това най-вече дали друг човек има достъп до личния ни компютър. Така например, ако на един компютър работят хора, теоретически, може да има софтуер, който да подслушва или да препраща написаните от потребителя неща на някой друг. Друго нещо, за което трябва да се внимава - самият потребител трябва да внимава какви неща се свалят от Интернет, така че да не си инсталира сам такъв софтуер. Когато имате изискване за по-висока сигурност, трябва да следите внимателно с какъв провайдър работите. Така например, недобронамерен човек от сървъра може да ви подслушва, ако използвате, да кажем, програмата ICQ, каза Дуков.

Агенция \"Фокус\"

 


Сходни връзки

Съществуват начини потребителите в интернет да се защитят, така че да не могат да бъдат подслушвани, според експерт | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Съществуват начини потребителите в интернет да се защитят, така че да не могат да бъдат подслушвани, според експерт
Автор: Anonymous да 2010-05-16 @ 12:57 EEST

Паника сред населението ли се опитвате да вкарвате? За защита на данните си има методи - смяна на пароли, сдвояване на пароли, криптиране и често архивиране на информацията. Има едни хубавки технологии, които позволяват криптиране на цялата информация и качване на ключа на флаш-памет. Без тази флаш памет цялото МВР да се напъне все сили, пак нищо няма да прочете.

А и каква ценна информация се държи на офис или домашен компютър? Порно? :-))))


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди