изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:17 EEST
Дарина Павлова обядва с премиерите, появи се и на брифинга им    
Любопитно Държавната италианска фирма "Енел" има интерес към строежа на АЕЦ "Белене". Това обяви премиерът Бойко Борисов след среща с колегата си Силвио Берлускони. Българският министър-председател пристигна вчера на четиридневна официална визита в Рим и Ватикана. Във водената от него делегация има министри, кметове, депутати и интелектуалци. Преди отпътуването си за италианската столица Борисов бе на форум на вътрешни министри в София. "Много ми е приятно с вас, но трябва да тръгвам, защото папата и Берлускони ме чакат", обясни премиерът.


След срещата си с Борисов италианският министър-председател бе категоричен, че двамата са на еднакви позиции за енергийния проект "Южен поток". Те са се съгласили, че газопроводът е от огромно значение за енергийната сигурност на Европа.
Берлускони обеща на Борисов, че при среща с шефа на Еврокомисията Жозе Барозу ще разговаря с него за ангажиментите на България към Шенгенското пространство и за влизането на страната ни в него и в еврозоната. "И тогава се надявам, че Борисов ще си спомни за италианските фирми", вметна Берлускони. Така той дипломатично обясни, че в търговете у нас за техника и оборудване по Шенген могат да участват и фирми от ЕС. По-късно вчера двамата премиери и Барозу имаха среща в италианския Министерски съвет.
Борисов и Берлускони обсъдиха и плана за противоракетна отбрана на НАТО в Европа. В четвъртък външният министър на Русия Сергей Лавров е поискал обяснение от италианския премиер за намеренията на Алианса да включи в противоракетния щит България и Румъния. "Убедих го, че щитът е за защита и сигурност на населението в Евросъюза и не застрашава по никакъв начин Русия", обясни Берлускони.
Той за пореден път похвали рейтинга на Борисов и го сравни със своя. "Искам да го поздравя. Заедно с мен той има най-висок рейтинг в Европа и в един момент пред всички лидери Бойко и Силвио си делят първото място с 63%", каза Силвио Берлускони.
На брифинга на двамата премиери се появи и Дарина Павлова, вдовицата на покойния шеф на "Мултигруп" Илия Павлов. Със светлолилава рокля с дълбоко изрязано деколте и два реда перли дамата изслуша думите на Борисов и Берлускони. Малко преди края на пресконференцията тя напусна залата. Оказа се, че само два часа по-рано Павлова е присъствала на официалния обяд, който Берлускони дава за българската делегация. Срещата минала в шеги, научи "Стандарт".
Берлускони уважи и откриването на паметник на Иван Вазов в Рим. На церемонията присъстваха кметовете на Рим Джани Алемано и на София Йорданка Фандъкова. http://paper.standartnews.com

Берлускони в развод заради Дарина Павлова!

Меглена Кунева била лудо влюбена в Илия Павлов

Троянска война заради Дарина Павлова в Италия

 


Сходни връзки

Дарина Павлова обядва с премиерите, появи се и на брифинга им | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди