изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:54 EEST
Здравен хороскоп – 24-30 май 2010    
ХороскопПрез седмицата 24-30 май Луната все още е растяща – в знака Везни. По време на растяща Луна не са препоръчителни оперативните интервенции, освен когато е наложителна спешна намеса. При растяща Луна организмът е възприемчив към инфекции и кървене, а следоперативните рани зарастват по-трудно. Когато операцията не може да се отложи, трябва да бъдат извършени допълнителни действия за предпазване от усложнения и възпаления в следващ ден, подходящ според знака на Луната.

24 май е празничен ден и не е оперативен, но не се препоръчват операции на бъбреците, околощитовидните и надбъбречните жлези, пикочния мехур и бъбречните легенчета, поясните прешлени, липосукция на бедрата. Желателно е да се ограничат течностите, солените и сладките храни. Родените през втората и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог да не прекаляват на празника с алкохола и храната, особено ако са с ендокринологични заболявания.

На 25 май в часовете между 07.01 и 09.17 Луната е \"без курс\", т.
е. не прави мажорни аспекти с останалите планети до напускането на знака. В този интервал часове не предприемайте рисковани действия и внимавайте за инциденти – пожари по невнимание, изгаряния, наранявания и т. н.
В 09.18 часа на 25 май Луната преминава в знака Скорпион, където ще бъде до 14.15 часа на 27 май. Луната в знака Скорпион е в своето падение и в тези дни хората стават по-чувствителни и емоционални, а при някои е възможна проява на ревност, желание за доминиране или отмъстителност. Знакът Скорпион се управлява от планетата на подземното царство, на живота и смъртта Плутон. Затова в дните, когато Луната е в този знак, не се препоръчват никакви операции, защото може да има усложнения, кръвотечения и бактериални инфекции.

На 25, 26 и 27 май до 14.15 часа не се препоръчват операции на дебелото черво, правото черво, сфинктера, пикочния мехур, пикочопроводните пътища, пластика на маточните тръби, раждане със секцио, кюртаж на матката или отстраняване на миома, пиърсинг на гръдните зърна. Избягвайте случайните полови контакти, поради възможността от инфекции, предавани по полов път, от нежелана или извънматочна бременност. През тези дни са възможни емоционални сътресения и конфликти, които могат да предизвикат впоследствие болки и заболявания, дължащи се на психоемоционален срив. В късните часове на 25 и 26 май бъдете внимателни на път и спазвайте правилата за движение – Луната е в опозиция с Меркурий, който се свързва с транспортните средства. В здравословно отношение при родените през втората декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей са възможни проблеми с пикочо-половата и дихателната системи, болки в гърлото, хипертонични кризи, отоци, нервно безпокойство.

В късните часове на 26 май и през нощта срещу 27-ми Луната образува тауквадратура с Марс и Нептун. Родените през третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей да се предпазват от наранявания с оръжие, пожар по невнимание и изгаряния, избухване на домакински електроуреди и газови бутилки. Нептун се свързва с мъгли и хлъзгави пътища, затова ако сте зад волана в дъждовно време и има намалена видимост шофирайте бавно, за да имате време за реакция. При дъждовно време проверете автомобила си за изправност преди да тръгнете на път – гуми, бензинова помпа, маркучи, ремък на вентилатора, спирачки и мигачи. В здравословно отношение сте предразположени към неврози, безсъние, отравяния, температурни състояния вследствие на възпалителни процеси и инфекции. Пазете домовете си от наводнение и кражби. В мунданен аспект са възможни газови експлозии, инциденти с петрол и други горива, изливане на големи количества и замърсяване на води.

На 27 май в 14.16 часа Луната преминава в знака Стрелец, където ще остане до 21.44 часа на 29 май. След 29 май Луната ще започне постепенно да намалява и през следващите две седмици можете да планирате своите операции, в зависимост от знака на Луната и органите, които управлява.

На 27 след 14.16 часа, на 28 и 29 май не се препоръчват операции на черния дроб, кръвоносната система, жлъчния мехур и жлъчните пътища. Не са желателни кръвопреливания и кръвопускания, поради по-бавното съсирване на кръвта, когато Луната е в знака Стрелец. Ограничете консумацията на мазни и кисели храни, както и алкохола през тези дни, особено родените в знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

На 28 май, в 02.07 часа, е Пълнолуние в знаците Близнаци и Стрелец. По време на Пълнолуние не се препоръчват оперативни намеси, поради високата възприемчивост на организма към инфекции, възпаления и кръвотечения. По време на Пълнолуние лекарствените средства, наркотиците и алкохолът се усвояват по-лесно от организма и могат да се появят странични въздействия. При приети големи количества алкохол, лекарства и наркотици съществува реална опасност от усложнения, коматозни състояния и в най-тежките случаи летален изход. Денят е подходящ за изчистване на токсините от организма с минерална вода и/или билков чай не по-малко от 2,5-3 литра в продължение на 24 часа. Ако провеждате за първи път лечебното гладуване, може да хапвате и плодове. Така ще подобрите работата на храносмилателната и кръвоносната системи.

28 май е ден, в който много хора ще предприемат пътуване до близки и далечни места. А според статистиката по време на Пълнолуние стават най-много инциденти. Затова бъдете внимателни.

29 май е неблагоприятен ден предимно за родените през третата декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Предразположени сте към повишено кръвно налягане, болки при болни с жлъчно-каменна болест, отпадналост, депресия, болки в ставите, проблеми с храносмилането. При някои от представителите е възможна засилена емоционалност и липса на самоконтрол, което да предизвика сбивания и наранявания. Сдържайте нервите си и избягвайте разправии.

На 29 май, в часовете между 19.40 и 21.44, Луната е \"без курс\". Квадратурата на Луната към Юпитер, Сатурн и Уран в мунданен аспект може да предизвика инциденти с влакове, на ж. п. прелези и други транспортни средства.

На 29 май в 21.45 часа Луната преминава в знака Козирог, като в сутрешните часове на 30 май е в съвпад с Плутон. В здравословно отношение този аспект може да предизвика главоболие, хипертонични кризи, зъбобол, ставни болки или страхове при родените през първата декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Възможни са в тежки случаи и маниакални прояви. В мунданен план са възможни инциденти в планината, в мини, в тунели и на строежи, проблеми с тръбопроводи, взривове. Работещите на тези места трябва да спазват правилата по безопасност по време на работа. Който има двор или зеленчукова градина ще му се отрази благоприятно заниманията с растенията и прекопаването на градината. Ремонтите у дома и особено катеренето с подвижна стълба и други конструкции оставете за друг ден, за да не паднете и да счупите я крак, я глава. Може да помогнете на децата за написването на домашните им за училище или да се погрижите за възрастен роднина. А защо не и да отидете на гости у родителите си. Със сигурност ще ви се зарадват.
Бъдете здрави!

Маргарита Паскалева
E-mail: moyata_rusalka@abv.bg
GSM: 0887005209

 


Сходни връзки

Здравен хороскоп – 24-30 май 2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди