изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:37 EET
Не успяха да спрат петролния разлив    
По света

Продължилите 3 дни усилия на "Бритиш петролиум" да запуши с кал и цимент теча, предизвикал петролния разлив от авариралата сонда в Мексиканския залив, не сполучиха. Това съобщи представител на компанията, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.



На 26 май бе започната процедурата "Top kill". Служителят каза, че БП ще се опита да приложи друг метод за справяне с екологичната катастрофа. Новият план предвижда да бъде срязана повредената тръба на дълбочина 1,5 км, от която изтича петролът, и да бъде покрита със спирачен клапан.

Американският президент Барак Обама заяви по-рано, че властите ще приложат всички "разумни" методи, за да запушат петролния разлив. Той посети крайбрежната зона на щата Луизиана, за да обиколи районите, които най-тежко пострадаха от разлива, съобщиха ДПА и Ройтерс. Докато данните, които първоначално получавахме, бяха оптимистични, сега на всички е ясно, че опитите на "Бритиш петролиум" се оказаха неуспешни, добави Обама.

По думите му, новият опит да се спре петролния разлив ще бъде труден и ще отнеме няколко дни, тъй като процедурата досега не е била обсъждана, защото крие сериозни рискове и никога до този момент не е била изпълнявана на такава дълбочина.
 
Над 540 000 барела петрол се изляха в Мексиканския залив от 20 април, когато избухна нефтената платформа "Дийпуотър хорайзън" - близо два пъти повече, отколкото при катастрофата със супертанкера "Ексон Валдес" край Аляска през 1989 г., когато изтекоха 257 000 барела черно гориво. 240 км от
крайбрежието на САЩ вече са засегнати от изтеклия петрол, отбелязва Ройтерс, като цитира Си Ен Ен. dir.bg

 


Сходни връзки

Не успяха да спрат петролния разлив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди