изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:23 EEST
ПИЯНИ ПАПАГАЛИ ПАДАТ ОТ НЕБЕТО В АВСТРАЛИЯ    
Любопитно

Стотици пияни папагали падат от небето и дърветата в австралийски град, като объркват ветеринарите, които трябва да се грижат за тях, информира АФП. Ярко оцветените птици показват класически признаци на пиянство, като губят всякаква координация и припадат. След това се възстановяват в клетките си, докато ветеринарите гадят какво може да им причинява махмурлука.



 

"Изглеждат като пияни", смята Лиза Хансен, ветеринарен лекар в Пламерстън. "Падат от дърветата и не са толкова координирани, както обикновено. Опитват се да скочат и пропускат следващия клон". Хансен не знае какво причинява симптомите, но допуска, че може да са яли някое ново растение. Други теории включват появата на мистериозен вирус.

Всеки ден пристигат нови "пияници", на които се дава подсладена овесена каша и пресни плодове - птичата версия на храна след махмурлук. В Палмерстън и преди е имало пияни папагали, но никога не са били в такива количества. Без подходящи грижи, птиците могат да загинат, предупреждават лекарите. dariknews.bg

 

AC/DC ОТКРИВАТ "МАГИСТРАЛАТА КЪМ АДА" В РУМЪНИЯ

 

Австралийската рок-група AC/DC може да е изпълнявала своя хит "Highway to Hell" /"Магистрала към Ада"/ хиляди пъти, но те никога не са очаквали, че може реално да закъсат по пътищата в Румъния.

"Конвоят на групата беше спрян на границата с Унгария от служителите на Националната пътна компания, които ги помолили да платят по 50 евро за всеки автомобил от колоната, или общо 2500 евро, преди да им бъде разрешено да напуснат страната", заяви мениджърът на компанията Дойна Тирон. Според служителите от румънската компания, шофьорите не били платили винетка за магистралата, допълни тя. "В писмо, изпратено до компанията обаче, групата посочва, че не са получили касова бележка за тази глоба", подчерта Тирон. Компанията е започнала разследване на случая.

AC/DC изпълниха концерт пред 60 000 свои фенове в Букурещ на 16 май. БГНЕС

 

ЗАТВОРНИЧЕСКИ ДРЕХИ ЗА ЧАРЛИ ШИЙН

 

Чарли Шийн, звездата на хитовия телевизионен сериал "Двама мъже и половина", може да прекара 30 дни в затвора, след като стана ясно, че е решил да се признае за виновен по отправените му обвинения за нападение срещу съпругата му, предадоха световните информационни агенции.

44-годишният актьор бе обвинен през февруари, че е нападнал и заплашил третата си съпруга Брук Мюлер. Инцидентът е станал на 25 декември по време на семейната ваканция в ски-курорта Аспен, Колорадо. След като бе арестуван на Коледа, Шийн прекара част от деня зад решетките, преди да бъде освободен под гаранция, припомнят агенциите. Досега Чарли Шийн пледираше невинен, но на насроченото за 7 юни изслушване в съда в Аспен той ще се признае за виновен в рамките на постигнато споразумение с прокуратората на Колорадо.

Сайтът TMZ съобщава, че актьорът няма да оспорва повдигнатите срещу него обвинения и може да получи 30 дни зад решетките. При добро поведение присъдата може да бъде намалена до 17 дни. Ако бе продължил да пледира невинен и при доказване на вината му, Чарли Шийн рискуваше да бъде осъден на три години затвор. Актьорът освен това ще трябва да премине 36-часов курс за овладяване на гнева. actualno.com

 


Сходни връзки

ПИЯНИ ПАПАГАЛИ ПАДАТ ОТ НЕБЕТО В АВСТРАЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди