изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:52 EET
Шокиращи статистики за гениталния херпес    
Здраве Гениталният херпес е много по-разпространен отколкото си мислиш. Даваме ти възможност да получиш малко ценна информация, за да предпазиш здравето си. Много мразим да ти носим депресиращи новини, но това е жизненоважно за здравето ти. Скорошно изследване показа, че в САЩ един на всеки шест души между 14 и 49-годишна възраст страда от генитален херпес – заболяване, което се предава чрез контакт на кожата, което предизвиква сърбящи болезнени мехури в областта на гениталиите.  

И нещо още по-обезпокоително: оказва се, че жените са по-застрашени. Вирусът е засегнал цели 21 % от нежния пол срещу скромните 12 на сто от мъжете. Успокояваме се с факта, че тази непропорционалност между половете отчасти се дължи на биологията. Гениталиите на жените притежават по-голяма повърхност и съответно повече места, през които вирусът може да проникне в организма. На всичкото отгоре естествената среда на вагината е влажна, докато тази на пениса не е, а вирусните частици виреят добре във влажна среда.

И докато да си заразен с генитален херпес би могло да бъде адски досадно, болезнено и смущаващо, поне рядко носи сериозни здравословни рискове. Той не влияе на репродуктивните ти способности както например хламидията и гонореята. Имунната ти система може да държи вируса под контрол, така че инфекцията да се проявява едва няколко пъти или дори само веднъж. И дори да ти се случва често антивирусните медикаменти могат да ти се притекат на помощ и да ги контролират.

И въпреки че гениталният херпес е много разпространен, не е невъзможно да го избегнеш. И ако вземеш предпазни мерки преди да се заемеш с веселата част, можеш сериозно да намалиш риска си от членство в клуба на 21% от заразените мацки:

Винаги използвай презерватив.
Ако презервативът е правилно поставен от самото начало, когато интимните ви части са започнали да се докосват, не елиминирате, но сериозно намалявате риска от заразяване с херпес. 

Попитай го за секс миналото му.
Разбира се, че няма гаранция, че няма да премълчи смущаващите подробности. На всичкото отгоре много от заразените с херпес дори не осъзнават наличието му, защото обривът невинаги се забелязва лесно. Но не боли да попиташ.

Преглеждай се за херпеси.
Гениталният херпес е същият онзи вирус, който причинява херпеси по устните. Затова преди да се порадваш на порция орално внимание го попитай дали му излизат херпеси и добре огледай устата му за следи от такива. http://www.cosmopolitan.bg

За презервативите и оралния секс

БОЛКИ В ШИЯТА, ГЪРБА И КРЪСТА.

Целувката - тайната на дълголетието и на щастливия живот

Има ли размерът значение

 


Сходни връзки

Шокиращи статистики за гениталния херпес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди