изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:19 EEST
Газовата война засегна Литва и Калининград    
По света

Доставките на газ за Литва и руския анклав Калининград през Беларус са намалели с 30 на сто. Това съобщи литовската газова компания "Литовски газ" - Лиетувос Дуес (Lietuvos Dujos), цитирана от Франс прес, предаде БТА. Главният директор на оператора на газовата мрежа в страната Викторас Валентукявичюс заяви пред националното радио, че не е получил никакво предупреждение от Беларус.



По-рано днес Русия пък намали с още 30% потока на газ към Беларус и така общо с 60% е по-малко подаването на синьо гориво.

Литва е сред най-силно застрашените страни от газовия конфликт между Русия и Беларус. През Беларус минава и част от транзита за Полша и Германия, но засега няма информация за проблеми с руските газови доставки за тези две страни.

Полша днес получи одобрение от ЕК да отпусне 390 млн. евро (478 млн. долара) на енергийна компания, за да увеличи обема на складирания газ в страната с 60%, когато новият газов спор между Русия и съседните й държави застрашава доставките, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

Обемът на капацитета за съхраняване на газ в Полша трябва да се увеличи с 1 до 1,6 милиарда куб. м, са казва в съобщение на ЕК, цитирано от ИТАР-ТАСС. Строежът на новите газохранилища трябва да приключи до 2015 година. dir.bg
 

 Президентът на Беларус нареди да спре транзитът на руски газ за Европа

Беларус заплаши, че ще отклонява газ от транзитните тръби

”Газпром” не искал пирожки, а валута

 


Сходни връзки

Газовата война засегна Литва и Калининград | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди