изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:16 EET
Емил Анчев – фронтмен на група "Конкурент": Снимах Лили Иванова гола!    
Интервюта
Примата се опитваше да ни пробутва песни на Иван Лечев, който тогава се спрягаше за неин любовник.


Наскоро група „Конкурент” се завърна в България след серия от ангажименти в Германия и Холандия. На 14 май рокбандата подгря легендите от AC/DC. Малко известен факт сред широката публика обаче е, че фронтменът и основател на „Конкурент” – Емил Анчев, е бил мениджър на Лили Иванова и Камелия Тодорова, както и на куп други поп и рок звезди! Ето неговите прелюбопитни спомени...

- Емо, малко от читателите и публиката знаят, че ти си бил продуцент на примата Лили Иванова. Кой ви събра и кога беше това?
- Преди 12 години с двама приятели основахме музикална агенция, която да работи с български изпълнители. Набирайки сила и популярност, в един прекрасен ден един от съдружниците каза, че към нас проявява интерес Лили Иванова, която точно бе напуснала „Пайнер”, и че скоро ще седнем на масата за преговори с нея. Така и стана - не след дълго тя бе артист на агенцията.

- Вие сте уреждали участия на Лили, наемали сте й музиканти, плащали сте песните и хонорарите - на нея и музикантите й. Добре ли се разбирахте в тези ви взаимоотношения?
- Повечето участия ги уреждахме ние, но имаше и случаи, в които тя на базата на дългогодишните си връзки и познанства сама си ги намираше. Лили си имаше определени предпочитания за хората, с които ще работи, но това е нещо нормално, така че там не сме й се бъркали, а само сме давали съвети.

В този период бяхме започнали работа по нов албум на Лили Иванова и нещото, което ни шокира, е, че

тя искаше хонорар и за изпяването на собствения си албум!

В дългогодишната ми практика на музикант не съм чувал за друг такъв случай! Имаше проблеми и при подбора на композитори и текстописци. Тя поръчваше песни и текстове без ограничение, не минаваше и ден без някой композитор или тектописец да дойде и да иска хонорар за поредния си ,,шедьовър”. Все пак ние имахме определен бюджет за албума и не можехме да си позволим да харчим излишни пари. Имаше и по-фрапантни случаи, когато Лили Иванова искаше пари от предвидените за албума, за да си обновява гардероба. Когато ние отказвахме, тя напускаше офиса ядосана и тогава започнаха да прехвърчат първите искри на неразбирателство между нас.

- Тя ли определяше размера на хонорарите си или вие?
- Това все пак е Лили Иванова, така че размера на хонорара си го определяше тя. Естествено, имало е и случаи, когато се е налагало да се правят компромиси в зависимост от ситуацията.

- Имало ли е случаи, когато тя иска да работи с точно определени музиканти, предпочитани от нея и кои?

- В онзи период фаворит й беше Иван Лечев и тя работеше основно с него. Използваше услугите и на Сашо Кипров, както и на други музиканти.

- Чувала съм, че в един период от работата ви тя се е опитвала да пробутва основно песните на Иван Лечев, защото тогава е бил интимен с нея?
- Дали й е бил любовник аз не мога да отговоря, защото не съм им светил. Но факт е, че наистина се опитваше да пробутва негови песни (които ние плащахме!), въпреки че песните за албума отдавна бяха избрани. В случаите, когато отказвахме да платим, тя ни

вдигаше страхотни скандали.

- Носят се легенди за големите хонорари, които иска, пък и взима – например 15 хил. лв. на вечер за участие в пиано-бар! Кой е най-фрапантният случай в това отношение? Имали сте и предложение за участието й в Румъния, но поради космическата сума са се разпаднали преговорите...
- Не искам да се цитират цифри – не е колегиално, още повече, че съм й бил мениджър и такава информация не се дава. Всеки един артист има правото да поиска какъвто му е кеф хонорар. Въпросът е дали ще го получи. Не е луд тоя, който яде баницата, а този който му я дава. Все пак говорим за Лили Иванова и едва ли някой очаква тя да пее за жълти стотинки. Такъв беше случаят в Румъния преди около 2 години, когато български бизнесмен се женеше там и негови партньори искаха да му направят изненада под формата на миниконцерт на Лили. Само че бяха неприятно изненадани от астрономическия хонорар, който им бе поискан. Даже коментарът беше, че за тези пари преспокойно може да се наеме западна попзвезда.

- Преди прословутите еротични снимки на Лили Иванова с фотографа Георги Къркеланов за „Плейбой”, именно вашата фирма е реализирала първия еротичен календар с нея. Как се стигна до тази идея и лесно ли беше да вземете нейното съгласие?
- За да засилим интереса към новия й албум, търсехме варианти да представим Лили Иванова по начин, по който никой не я е виждал, а именно - чрез един еротичен календар.

- Календарът се е продавал на цена 15 лева и почти е нямал успех. Кой покри разноските по изработването му, кой го спонсорира?
- За съжаление, явно високата цена стресна хората и той не се продаде в очакваните тиражи. Може би ние не преценихме правилно и произведохме прекалено луксозно издание, несъобразено с българския пазар. Но за мен този календар си остава шедьовър.

- Чувала съм за един случай, когато спонсор купува медицински апарат за пълни кръвни проби, но Лили Иванова приписва ПР-а на себе си, т. е. че го дарява от свое име и средства за родния й град Кубрат?
- Това е факт. Лили Иванова реши да подари въпросния апарат на болницата в родния си град, където тя самата е била медицинска сестра. Апаратът беше поръчан, доставен. Свикана беше пресконференция, но малко хора разбраха, че парите идват от спонсор, а не лично от джоба на Лили Иванова.

- В крайна сметка лесно или трудно се работи с Лили Иванова и на каква цена?
- Като всеки голям артист, тя си има своите плюсове и минуси. Относно работата й като певица, тя е истински професионалист и проблеми не може да има. Но понякога женските капризи и прищевки идват малко в повече.

- Колко време изкарахте съвместно с нея и как се разделихте?
- Не си спомням точно, но може би около две-три години. А се разделихме така, както тя се разделя с всеки свой пореден мениджър - а именно с гръм и трясък. Ние (агенцията) бяхме най-черните и лошите на земята.

Бяхме обявени от нея за мошеници, измамници и какво ли още не.

Но както вече ти казах, това е нещо присъщо за нея. През определен период от време тя сменя мениджърите си и историята започва от начало.

- Когато Камелия Тодорова се завърна от Германия, първоначално под името Кеми Тодороу, вие бяхте подгряваща група на първия й голям концерт в Зала №1 на НДК. Кой ви предложи да участвате тогава?
- Тогава чухме, че ще искат да има съпорт от известна българска рок група и един наш приятел Роби (тогава го даваше мениджър) даде наши материали. Явно са ни харесали и така една сутрин се озовахме в къщата на родителите на Камелия Тодорова за преговори с нея и мъжа й. Неприятно впечатление ми направи фактът, че тя говореше „развалено” български, със силен английски акцент, все едно е забравила българския език. Явно се беше възприела като голяма звезда, идваща от Запада.

- Чувала съм и че мъжът й уж от „ревност” и да я пази от „пороците” й и „всенародната любов”, й наел бодигард за три месеца, който бил младият тогава Бойко Борисов! И именно той успял да убеди Кеми в един момент да набере смелост и да се откъсне от деспотичния си съпруг?
- Ха, и тук ли се появява Бойко Борисов! С тази информация определено успя да ме изненадаш. Дори той да я е охранявал, аз не го помня. А относно втората част на въпроса, аз съм чул, че не Камелия Тодорова напуска мъжа си, а той нея - заради друга жена.

- Да, другата клюка е, че именно шефката на „Вирджиния Рекъдрс” – Станислава Армутлиева препоръчала Бойко на съдружника си, а впоследствие и любовник Майкъл Кунсман?
- Не знам кой на кого какво е препоръчал, само знам, че именно Станислава Армутлиева е ябълката на раздора в отношенията на Майкъл Кунсман и Камелия Тодорова.

- После вие станахте мениджъри и на Камелия Тодорова. С какво се отличаваше работата ви с нея?
- Светът е малък, България - още повече. За съжаление, тя се появи при нас в един труден за нея период. Тя вече беше разведена и кариерата й беше в застой. Опитвахме се да й уреждаме участия, но не беше лесно, тъй като

нямаше интерес към нея.

- В медиите усилено се пишеше, че тя е имала голям проблем с алкохола, дори с наркотиците. „Назначавали” ли сте й човек да я пази преди участие за всеки случай?
- Може би това е нормално, имайки предвид ситуацията, в която се намираше, и нещата, които изживяваше. За употреба на наркотици не зная и смятам, че не е истина. Що се отнася за придружителя, това беше нещо нормално в нашата агенция. Винаги, на всяко участие на наш артист, имаше човек от фирмата, който да се грижи за комфорта му и да следи дали всичко е в ред.

- Имали ли сте провал с някой известен артист поради неточност, прекаляване с алкохола или други причини?
- Да, нагледали сме се на много неща. Как човек от звезда може да стане свиня. Наш артист, пиян, повърна по време на концерт. Други са падали от маса, от сцена и какво ли още не. И точно затова, както ти казах, пращахме хора с тях, за да няма издънки.

Едно интервю на Радослав ТОДОРОВ
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Емил Анчев – фронтмен на група "Конкурент": Снимах Лили Иванова гола! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди