изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:37 EEST
Котка измина 3 хил. км, за да открие стопаните си    
Любопитно Нещо необичайно се случи в руския град Лиски, Воронежка област – котарак измина разстояние от 3 хиляди километра в търсене на своите стопани. Пътешествието е отнело на животното две години, съобщава РИА Новости. Собствениците на котарака Карим – 52-годишната Равиля Хаирова и 46-годишният Лев Кондратиев, се преместили от узбекския град Гулистан в руския Лиски преди две години.


Но така и не се решили да вземат със себе си своя питомец. Мислели, че Карим няма да издържи тридневното пътуване с влак.

Те дали котарака на съседката си, но буквално на следващия ден животинчето изчезнало. А след две години Равиля видяла любимеца си на един от пазарите в гр. Лиски.

"Случи се чудо! Отидох на пазара и там в краката ми се завтече измършавял и изтощен котарак. Не можах да повярвам на очите си – това беше нашият Карим! Той ме позна и отговаряше на името си. Аз бях в шок. Бързо го гушнах, хванах такси и така се прибрахме у дома. По пътя го разгледах внимателно – муцунката, окраската, петната на лапичките – това беше нашето коте", разказва развълнуваната Равиля.

"Много съм слушала за способностите на котките да намират своя дом дори на големи разстояния, но нашият Карим, мисля, би всички рекорди – изминал е 3000 км! – добавя жената. – Навярно му е помогнало някакво седмо чувство. Хората не разбират тази загадка".

Равиля признава, че котаракът е кръстен на президента на Узбекистан Ислам Каримов.

"Може би затова нашият котарак е толкова умен", шегува се тя.

Миналата година подобен случай имаше и в Австралия, където котката Клайд пропътува огромно разстояние, за да намери стопаните си, които заминали за остров Тазмания.

Котката изминала 4 хиляди километра, включително и пролив и била намерена в североизточната част на континента.

Тогава за намирането на животинчето помогна фактът, че собствениците му поставили микрочип, чрез който е било проследено.

http://www.dnes.bg

Котка измина 2 000 км през тайгата, за да се върне вкъщи

Котка оцеля с 50 куршума

Спасители отказват, алпинист спасява котка от високо дърво

Клонираха котки, светещи в червено

В Ню Йорк за първи път показаха котета, клонирани за продажба

ИЗЛОЖБА НА КОТКИ

 


Сходни връзки

Котка измина 3 хил. км, за да открие стопаните си | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Котка измина 3 хил. км, за да открие стопаните си
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 13:57 EEST

Абе не знам кое по-вероятно, вие ми кажете! Котка да измине 3000 км и да изнамери стопаните си, след като дори не знае в коя посока на света са заминали, или стопаните от угризения да припознаят някоя недохранена котка за своята бивша.  

Котка измина 3 хил. км, за да открие стопаните си
Автор: Anonymous да 2010-06-25 @ 14:54 EEST
Те големите стопани.Остави ли си котката пък после се радват.Трябваше да си живее котарачето живота , те след като са го оставили не са заслужавали да се връща при тях !

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди