изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:56 EEST
Клеопатра починала от наркотичен коктейл    
Любопитно Лондон, Великобритания /КРОСС/ Египетската царица Клеопатра може би е починала от наркотици, съобщават британските медии, като цитират изследването на немски учени. Изследователите са отишли дори в Александрия, където са изучили медицински текстове и са се консултирали с херпетолози /херпетология-наука за влечугите/.

Всички те са достигнали до извода, че красивата царица едва ли е предпочела мъчителната и загрозяваща смърт от ухапването на кобра. Освен това според историческите източници Клеопатра е искала да умре красива и е предпочела да изпие коктейл от опиум и други отровни растения. Учените отбелязват също, че в покоите на царицата не е била открита змия.

Информационна агенция КРОСС припомня, че Клеопатра е египетска владетелка, живяла през I в. пр.н.е. Тя е последната управлявала представителка на династията на Птолемеите, произлизащи от военачалник на Александър Македонски. Неин баща е Птолемей XII Аулет, а майка й вероятно е била негова наложница с възможен местен египетски произход. Името "Клеопатра" е с гръцки произход и означава "Бащина слава"; пълното й име "Клеопатра Теа Филопатор и Филопатрис" означава "Богинята Клеопатра, любимка на баща си, обичаща родината си". Днес тя е може би най-известната от всички владетели на Египет и обикновено се назовава само като „Клеопатра". Клеопатра всъщност никога не е била едноличен владетел на Египет, тя само е деляла управлението на страната със своите баща, брат и син. Важното е обаче, че техните титли са били само етикетни, а всъщност тя е управлявала с всички права и е била достоен владетел на Египет.

/ВН/
 


Сходни връзки

Клеопатра починала от наркотичен коктейл | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди