изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:27 EEST
НОИ ГОТВИ НОВА СЕКИРА С ОСИГУРОВКИТЕ    
НовиниМинималният осигурителен доход за самоосигуряващите се ще бъде диференциран по икономически дейности през 2011 година. Това каза управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Христина Митрева, информира БТА. Тя добави, че в момента се прави проучване на информацията на Националната агенция за приходите от данъчните декларации. На тази база ще се прецени какъв е доходът на представителите на различните свободни професии и в зависимост от това ще се разграничат три или четири групи.


Проблемът стана актуален заради увеличаването на базата, върху която правят вноски работещите за своя сметка, така че за разлика от останалите заети те не усетиха снижаването на осигурителната тежест.

Възможно е за някои дейности долната граница да падне под сегашния уеднаквен минимален доход за тази група - 420 лева. Средният осигурителен доход на самоосигуряващите се през 2009 година е бил 285 лева. Има хора, които работят като нотариуси, общопрактикуващи лекари и проектанти, чиито доходи са доста високи и е нереално да се осигуряват на такива пари, коментира Митрева.

През 2009 година с близо 30 хиляди повече самоосигуряващи се спрямо плана отчита НОИ - предвидени са 237 хиляди, а по отчет са 263 хиляди. За тази година все още няма данни как се е отразило вдигането на минималния осигурителен доход . От вноски на самоосигуряващи се приходите са 4,7 на сто повече от планираните. dir.bg
 


Сходни връзки

НОИ ГОТВИ НОВА СЕКИРА С ОСИГУРОВКИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди