изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:10 EET
Научно доказано: Жените с малки ходила са по-привлекателни    
Любопитно Изследователи за изяснили, че мнозинството мъже считат за по-привлекателни жените с малки ходила и/или с тесни тазове и дълги бедра даже и в случаите, ако не виждат техните фигури. New Scientist оповести, че учените са представили своите наблюдения на срещата на Обществото по изучаване на поведението и еволюцията на човека, която била проведена в щата Орегон.

За да проверят има ли връзка между привлекателността на женското лице и особеностите на фигурата, учените са провели антропометрични измервания на стъпалата, дължината на китките и бедрата, а така също и ширината на таза на 60 бели студентки. На всяка участничка изследователите извършили по 16 замервания. На основание на събраните данни учените са избрали две групи по осем жени: в първата група били с по-малки параметри от втората група. Като използвали чертите на лицето от всяка група, експертите съставили няколко обобщени фоторобота.

Учените предложили на 77 хетеросексуални мъже да оценят привлекателността на всеки от фотороботите. Оказало се, че представителите на силния пол 3,5 пъти по-често считали за по-привлекателен фотороботът, съставен от лица на жени с малки размери на стъпалото.

Освен това мъжете 11 пъти по-често считали за по-привлекателен фотороботът, съставен от лица на жени с тесни тазове, отколкото с по-големи. На 8 пъти повече мъже им харесал фотороботът на условна жена с дълги бедра, отколкото с къси.

Учените предполагат, че привлекателността на жените с тесни тазове и малки ходила е обусловена от това, че такива черти подсказват нейната способност да износи и да роди здраво дете. Женската фигура частично се формира под въздействието на половите хормони и ако тяхното изработване върви неправилно, половото съзряване може да настъпи по-рано от нормалния срок. В този случай девойката ще има къси бедра и широк таз. При нормално продуциране на хормоните девойката продължава да расте на височина и нейните бедра се удължават.

Тъй като чертите на лицето зависят от хормоналния фон, те могат да служат за точен маркер, показващ потенциалната способност на жената да има деца. Счита се, че именно този факт определя привлекателността на жената за мъжа.

Авторите са провели аналогично изследване с мъжете, обаче не им се удало да открият толкова изразена зависимост – еднакъв брой жени харесали по-едри и по-крехки мъже. Учените предполагат, че представителите на прекрасния пол оценяват не само сексуалната привлекателност на мъжете, но и техните качества като партньори за продължителен съвместен живот. По-малко мъжествените мъже често се струват на жените по-подходящи именно за продължителни отношения.

БЛИЦ

НАЙ-ПРИВЛЕКАТЕЛНИТЕ ЖЕНИ

 


Сходни връзки

Научно доказано: Жените с малки ходила са по-привлекателни | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Научно доказано: Жените с малки ходила са по-привлекателни
Автор: Anonymous да 2010-07-04 @ 11:58 EEST
Абе постоянно вървят по масмедиите "информации", как разбирането за естетика и пропорция при човешкото тяло се изменят със времето. Целта е да ни убедят, нас "по-простите", как следствие на съвременната цивилизация и начин на живот се видоизменя човек и възприятията за естетичност.Това обаче са много бавни процеси, при това не са глобални, предполагам негърките в Замбия или аборигенките в Австралия също биват харесвани за съпруги. Но, в края на краищата журналистиката е "четвъртата власт" и е добре да има дъвка за устата, че току виж от скука хората взели да се налагат с буздугани по главите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди