изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:54 EEST
Голям руски пианист изнасилил момче в Тайланд?    
По света

Така смята полицията в курорта Патая, която арестува 53-годишния световноизвестен музикант и диригент Михаил Плетньов



Известният руски пианист Михаил Плетньов е бил освободен под гаранция от 9000 долара, след като бе арестуван в Тайланд по обвинение в педофилия.

53-годишният музикант, диригент и композитор от световна класа бе задържан в понеделник в курорта Патая за изнасилването на 14-годишно тайландско момче, съгласило се да свидетелства срещу него, съобщиха местните власти, цитирани от световните агенции.

Плетньов е имал контакти с тайландец, арестуван ден преди него, в неделя, който според полицията е ръководел мрежа за детска проституция и порнография в крайбрежния курорт.

Ако вината му бъде доказана, музикантът може да прекара от четири до 20 години в затвора.

Възможно е да бъде обвинен и в незаконно задържане на малолетни, обяснява пред АФП подполковник Омсин Суканка, шеф на центъра за закрила на децата, младежта и жените в Патая.

За да напусне страната, руснакът ще трябва да получи съгласието на съдебните органи.Михаил Плетньов, който е носител на награда "Грами" за 2005 г., от 15 години насам е чест посетител на Патая, където притежава две къщи и е създал музикално училище.

Той плащал именно на арестувания тайландец да ги поддържа, докато ходел по участия извън страната.

Цялата тази история е едно голямо недоразумение, твърди пианистът в телефонно интервю за АФП и уверява, че няма намерение да напуска Тайланд.

В ексклузивно интервю за местното издание PattayaDailyNews.com Михаил Плетньов обяснява, че е познавал въпросния мъж от много години и че той е талантлив артист, но не е предполагал, че е замесен в престъпна дейност.

По думите му доказателството, с което разполага полицията, е само снимка на него и около 25-годишен тайландски приятел, направена преди няколко години в Швейцария.

Плетньов твърди, че настоявал полицаите да проверят съдържанието в харддиска на компютъра му, но те не го сторили. Претърсен бил само единият му дом, но не и другия, където временно отсядал задържаният тайландец.

Пианистът не отрича, че може да е имало "инцидентни материали" в някои от компютрите му, тъй като той отсъствал често и продължително, през което време познатият му е имал достъп и до двете къщи.

Михаил Плетньов е създател и ръководител на основания през 1990 г. Руски национален оркестър (RNO.ru), до голяма степен заради близките му отношения с бившия руски президент Михаил Горбачов. Това е първият недържавен, частен оркестър в страната от 1917 г. насам.

Има над 30-годишна кариера, участник е в многобройни фестивали и е носител на много международни отличия.

Плетньов е свирил пред редица официални лица, вкл. руски и американски президенти, кралски фамилии, известни личности и дори кралицата на Тайланд. В страната той е бил гостуващ диригент на Банкокския симфоничен оркестър.

Тайланд отдавна е популярна дестинация за секс туристи и педофили поради широкоразпространената в страната проституция и слабите закони. Властите отдавна се заканват да пресекат секс бизнеса и арестът на руснака е един от най-знаковите случаи досега.

Преди дни 90-годишен австралиец беше обвинен в изнасилването на четири малолетни тайландки в дома си в северната част на страната.

Жертвите, на възраст 7, 11, 12 и 14 години, са били насилвани многократно, след като през 2008 г. били поканени да посетят дома на Йозеф Краус Карл. Засега той отрича всички обвинения и желае да свидетелства само пред съда.

Карл е роден в Берлин, но по-късно получава австралийско гражданство и от много години живее в Тайланд като пенсионер. Максималната присъда, която може да получи, е от 20 години.  http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Голям руски пианист изнасилил момче в Тайланд? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди