изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:41 EEST
Неизвестно същество живее в езеро в Сибир?    
Любопитно В най-голямото езеро в Западен Сибир е открито неизвестно същество – местните жители твърдят, че то прилича на чудовището от Лох Нес. На снимка, направена там, се виждат гърбът и плавникът на някакво животно. Около езерото Чани, намиращо се в Новосибирска област, отдавна се носят страшни легенди за гигантски змей, който поглъща хора и добитък.

Като че те не са лишени от основания – през това лято в езерото са се случили цяла поредица от загадъчни произшествия.

Във водите на дълбокото езеро, чието дъно не могат да достигнат и водолазите, започнали да изчезват рибари и туристи. Телата на някои от тях и досега не са открити.

Преди няколко дни в езерото пред очите на всички по тайнствен начин потънал 59-годишен мъж. По думите на очевидци той е бил повлечен към дъното от неизвестно същество.

„С приятеля ми Имаментин Наурусов ловяхме риба с лодка на около 300 метра от брега – разказа пред Life News 60-годишният Владимир Голишев.

– На въдицата му се закачи нещо огромно. Бях в шок, никога не съм виждал подобно нещо. Приятелят ми се изправи в лодката, за да извади това същество, но то го повлече с такава сила, че обърна лодката.

Когато се оказах във водата, си свалих дрехите и заплувах към брега. Водата беше много студена, страхувах се, че няма да доплувам. Но слава Богу, размина ми се.

Мислех, че Имаментин плува зад мен, но на брега разбрах, че той така и не се е измъкнал от езерото“, казва Голишев.

На мястото отишли водолази.

„Извадихме на повърхността само кални ботуши“, коментира Константин Савинов от аварийно-спасителната служба в Новосибирска област. „Водолазите се гмуркаха, но тялото не беше открито“, каза той.

От милицията пък съобщиха, че двамата рибари са били трезвени.

Според официалната статистика от три години и половина насам в езерото Чани са се удавили 19 души.

Легендите, разказвани от възрастни местни жители, говорят, че в Чани живее неизвестно чудовище.

„Живея близо до Чани вече 80 години и в това езеро всяка година изчезват десетки хора – споделя Нина Доронина от село Квашнино.

– Преди три години там се удави моят 32-годишен внук Михаил, млад, силен. Служил е в спецчастите. В онзи злополучен ден Миша и негов приятел отидоха с лодка да ловят риба.

Езерото било спокойно, но внезапно лодката се разлюляла и се преобърнала. Приятелят на Миша доплувал до брега, а внукът ми загина.

Не се обърнахме към спасителите, сами наехме катер и търсихме тялото. Намерихме го едва два дни по-късно.

А четирима туристи от град Белово в Кемеровска област и до момента не са открити. Удавиха се преди няколко години. Нещо силно ударило моторната лодка, имало е силен удар, тя се обърнала, повличайки ги към дъното.

Един от мъжете се опитал да се бори за живота си, държал се за лодката, но също загинал. Тялото му беше намерено заедно с катера, а четиримата и до момента не са открити“, казва Доронина.

Езерото Чани се намира на 106 метра надморска височина. Площта му е непостоянна – между 1400 до 2000 км.

Според много легенди около езерото има вход към мистичната страна Шамбала – страната на познанието на истината и просветлението.

През 2006 г. на летището в Новосибирск бяха задържани сътрудници от Тохокския университет в Япония, опитали се да изнесат контрабандно образци от водата (37 ампули) и от почвата (40 пакета) от езерото Чани. 

http://www.dnes.bg

 


Сходни връзки

Неизвестно същество живее в езеро в Сибир? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди