изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:41 EEST
Папагал конкурира октопода Пол: Холандия световен шампион    
Любопитно Животинското присъствие по време на световното първенство в ЮАР се засилва. След октопода Пол, който придоби известност в цял свят с познавателните си способности, се появи папагалът Мани. Сингапурската птица предрече, че световен шампион ще е Холандия. 7-годишният папагал Мани е познал всички победители от четвъртфиналите, както и изхода на полуфинала Германия – Испания.

Птицата вчера трябваше да избере между две карти с националните флагове на отборите. След кратко колебание Мани вдигна с човката си знамето на Холандия.



“Мани е специална птица”, казва 80-годишният й собственик Мунияпан. Той е индиец, но се мести в Сингапур през 1953 година. Човекът разкрива, че папагалът му помага в предсказанията от 5 години. Напоследък обаче набрал слава, след като започнал да познава и мачовете от световното първенство. “Хората обикновено идват за помощ за числата от тотализатора или да разберат, дали ще се оженят”, казва Мунияпан. Той приема по минимум 30 човека на ден, които чакат решението на Мани. Индиецът и папагалът заработват по 7 долара от едно предсказание. Не всички обаче са доволни от пернатото животно. “Разочарован съм, защото исках Испания да победи. Сега не знам на кой отбор да заложа”, каза 20-годишният ученик Джими Уънг.

Октоподът Пол обаче е доста по-напред в битката с папагала, тъй като до сега няма грешка в предсказанията си. Морското животно позна всички мачове на Германия, включително и загубата от Сърбия в груповата фаза и от Испания на полуфинала. Очаква се Пол да даде своята прогноза днес или най-късно утре./БЛИЦ

 


Сходни връзки

Папагал конкурира октопода Пол: Холандия световен шампион | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди