изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:41 EEST
Нови теории за катастрофата с Лех Качински    
По света Пиян президент, изкуствена мъгла или дистанционно командване на уредите на борда на самолета са най-новите версии за катастрофата с Качински. Полският президентски самолет се разби на 10 април край руския град Смоленск и всички 97 души на борда загинаха. Сред тях бяха 60-годишният президент Лех Качински и съпругата му.

За новите екстравагантни версии за инцидента информират руският сайт "Рамблер" и британският вестник "Дейли телеграф", цитирани от БТА. Според полския депутат от партията Гражданска платформа Януш Паликот е възможно Качински да е бил пиян по време на пътуването до Смоленск и неговото поведение, повлияно от евентуално алкохолно опиянение, да е изиграло роля в катастрофата.
Твърденията на депутата предизвикаха възмущение сред негови колеги. Паликот е мултимилионер, натрупал богатството си именно в алкохолната индустрия, припомня "Рамблер".

Междувременно се разбра, че полски експерти са поискали от американски специалисти помощ, за да установят дали някой може да е повлиял на инструментите на борда на самолета на Качински с помощта на дистанционно управление.

Държавният самолет се опита да кацне на летището в Смоленск при много плътна мъгла, припомня вестник "Дейли телеграф". Видимостта е била до 200 метра, което е далеч по-ниско от препоръчителния минимум от 1000 метра за кацане.
Полша е поискала от САЩ и достъп до снимки, направени от американски спътници, за да установи какви са били точно метеорологичните условия по времето на катастрофата.

Полските разследващи също така искат да разберат дали американското военно разузнаване е записало разговорите, направени от самолета чрез сателитни телефони и прихванати от мрежа на НАТО за мониторинг на сателитните сигнали. dir.bg

 


Сходни връзки

Нови теории за катастрофата с Лех Качински | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди