изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:06 EEST
В Бургас правят изложение на ретро автомобили    
Любопитно Днес в Бургас ще се проведе традиционно изложение на ретро автомобили. Голямата атракция на форума ще бъде най-старият автомобил у нас – „Форд Т\" от 1910 г., внесен наскоро от САЩ. Колата е собственост на помориеца Тодор Деляков, който отново „счупи\" собствения си рекорд за най-древен автомобил в движение. Предишната му гордост, с която обираше наградите по ретро парадите в страната, е атрактивният „Джаует\" от 1925 г.


Друг интересен участник е руски олигарх, който обхожда имотите си по Черноморието с уникален „Мерцедес Пулман\" от 60-те години на миналия век. Автомобилът е сред най-тачените от правителствените служби за охрана, тъй като освен, че е супер луксозен, е и защитен с последна дума на техниката.

Най-новият член на клуба е генерал от резерва, с прякор Кобрети, който ще се появи на парада с „Опел Олимпия\". Най-малкият участник е бебе на 4 месеца и ще си прави компания с 80-годишни ветерани.

Ретро парадът в Бургас ще събере над 80 стари коли и мотори от цялата страна. Някои от тях ще бъдат показани пред публика за първи път. Изложението се организира за трета поредна година, със съдействието на община Бургас и е под надслова \"Карай с мисъл\" - призив за безопасно и отговорно шофиране.  

Ретровозилата ще бъдат изложени пред Пантеона. Ще бъдат раздадени купи и грамоти в различни категории -  за най-малък и най-възрастен участник, най-стар автомобил, най-добър хот-рот, награда на публиката и др., след което всички антики ще потеглят на почетна обиколка из града.
http://www.btv.bg

100-годишен „Форд“ на ретро парада в Бургас

Нашенци точили банкови сметки на американци с примамливи оферти

Студентка по астрофизика e Царица на розите

 


Сходни връзки

В Бургас правят изложение на ретро автомобили | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди